AKTUALNO

Netflix kupio globalna prava na dokumentarni film o Michaelu Schumacheru, premijera u rujnu

Sadržavati će i intervjue s više osoba uključenih u F1 svijet, poput njegovog rivala Mike Hakkinena, kao i Davida Coultharda
Michael Schumacher
 AFP

Netflix je kupio globalna prava na "Schumacher", dugometražni dokumentarni film koji prati život i karijeru slavnog vozača Formule 1 Michaela Schumachera.

Film će sadržavati intervjue sa Schumacherovom obitelji, suprugom Corinnom, djecom Mickom i Ginom te bratom Ralfom, piše Formula1.com.

Također će sadržavati i intervjue s više osoba uključenih u F1 svijet, poput njegovog rivala Mike Hakkinena, kao i Davida Coultharda te jednog od njegovih najvećih obožavatelja, Sebastiana Vettela.

Njegov bivši šef Luca di Montezemolo, šef FIA -e Jean Todt i bivši vlasnik F1 Bernie Ecclestone, također govore o velikanu u filmu.

"Michael Schumacher redefinirao je profesionalni imidž trkaćeg vozača i postavio nove standarde", rekla je Sabine Kehm, Schumacherova dugogodišnji osobni PR.

“U potrazi za savršenstvom nije štedio ni sebe ni svoj tim, dovodeći ih do najvećih uspjeha. Cijenjen je u cijelom svijetu zbog svojih liderskih kvaliteta. ”

image
Michael Schumacher
CRY-Huitel./The Photo One/Profimedia

Dokumentarac će također prikazati dosad neviđene arhivske snimke iz Schumacherove prošlosti, pričajući priču o njegovoj karijeri od dana kartinga u rodnom njemačkom Kerpenu do njegovih do rekordnih sedam naslova svjetskog prvaka u Formuli 1.

"Kako bi sačuvao svoju privatnu sferu kao izvor snage, uvijek je rigorozno i ​​dosljedno odvajao svoj privatni od svog javnog života", rekla je Kehm. “Ovaj film govori o oba svijeta. To je dar njegove obitelji njihovom voljenom mužu i ocu. ”

Michael Schumacher povukao se iz utrkivanja 2012. godine, a godinu kasnije zadobio je teške ozljede u skijaškoj nesreći od koje se i dalje oporavlja kod kuće.

Producenti filma su Benjamin Seikel i Vanessa Nocker, koji su prethodno zajedno radili na dokumentarcu koji se fokusirao na život i karijeru njemačke teniske zvijezde Borisa Beckera.

"Schumacher" će Netflix premijerno prikazati 15. rujna ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:38