VELIK, VEĆI, NAJVEĆI

Nevidljivi ekran! Dodirni zaslon razvučen po cijelom kokpitu pojavljuje se samo kada vozač želi

Sustav omogućuje prikaz sadržaja zaslona u idealnoj svjetlini i oštrini u svakoj svjetlosnoj situaciji
 Continental

Novije generacije automobila dolaze opremljene sve većim, ogromnim ekranima, a sve češće viđamo i spajanje dva velika ekrana (instrumenti i multimedija) u jednu cjelinu. No, Continental je otišao korak dalje i predstavio ShyTech Display - zaslon razvučen po cijeloj širini kokpita čija je posebnost da se pojavljuje po potrebi.

Zanimljivo rješenje zaslona odgovor je na sve veću potražnju za 'predimenzioniranim' ekranima i donosi hrpu prednosti. Osim što osigurava ogroman dodatan prostor za navigaciju, infotaiment, razne funkcije automobila i aplikacije mobitela, ShyTech ne odvlači pažnju vozača jer je ugašen i pali se tek kada vozač to poželi i približi ruku.

Također, zaslon je moguće aktivirati putem glasovne kontrole ili dodirom.

Površina zaslona je dizajnirana da imitira izgled nadzorne ploče. Ovisno o konfiguraciji, to može biti, primjerice, ona od drvenih i karbonskih ploča ili površine presvučene kožom.

Koncept sustava osigurava savršenu integraciju ShyTech zaslona čak i kada je aktiviran. Sustav se, između ostalog, sastoji od posebnog pozadinskog osvjetljenja, koje u posebnoj koordinaciji s LCD panelom i ukrasnom površinom, omogućuje prikaz sadržaja zaslona u idealnoj svjetlini i oštrini u svakoj svjetlosnoj situaciji - od blještavog sunčevog svjetla do oblačnog kišnog vremena.

ShyTech Display službeno će biti predstavljen 2023. godine kada kreće implementacija u automobile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 16:52