PRIZNALI POGREŠKU

Nezakonito punjenje državnog proračuna: Policija snimala vozače na nedopuštenim mjestima

Nizozemska policija tvrdi da se radi o tehničkom kvaru, ali priznaje da su radili provjere na mjestima gdje to nije dopušteno
 Artur Widak/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia

U posljednja četiri mjeseca, nizozemska policija nezakonito je oduzela 92 vozačke dozvole na obilaznici grada Groningena.

Iako su vozači bili u prekršaju (vozili 50 km/h više od dopuštene brzine), podaci Državnog odvjetništva i istraživanje RTV Noord pokazali su da većina laserskih provjera nije provedena u skladu sa zakonom.

Policija tvrdi da se radi o tehničkom kvaru, ali priznaje da su radili provjere na mjestima gdje to nije dopušteno, primjerice, na područjima prije i odmah poslije znaka za prekoračenje brzine gdje nisu dopuštene radarske kontrole.

Jednom vozaču neopravdano je oduzeta vozačka dozvola jer ga je policija laserom uhvatila ispred znaka za ograničenje brzine.

Dakle, radilo se o nezakonitom postupanju.

Nizozemska policija navodi da je u policijskim sustavima korištena pogrešna GPS lokacija, tako da nisu mogli pratiti točan položaj kontrola: 'Nije bilo zle namjere, već je došlo do administrativne pogreške. Udaljenost između mjesta znaka s maksimalnom brzinom i mjesta mjerenja bila nije dovoljno velika'.

Odvjetnik jednog od vozača, Peter Koops tvrdi da policija i dalje odbija priznati krivicu: 'Očito ne žele priznati. Policijsko priopćenje nije istinito. Jasno je da policija nije poštovala pravila. Trebali bi samo priznati reći pogriješili smo, oprostite. Ovako vozači pravdu moraju tražiti na sudu'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:06