VRIJEDAN PRETHODNIKA!

NEZAUSTAVLJIV Pogledajte akrobacije koje novi Land Rover Defender izvodi u novom filmu o tajnom agentu 007 'No time to die'

 
 Youtube screenshot

Land Rover Defender najpoznatiji je i najdugovječniji Land Rover koji je ikada postojao. Kroz više od 70 godina proizvodnje, Defender je definirao pojam pravog i izdržljivog terenca, a u povijesti se prodalo čak više od dva milijuna primjeraka.

Bilo je pitanje vremena kad će dobiti pravog modernog nasljednika, a to se konačno i ostvarilo krajem prošle godine. Iako svojim odličnim karakteristikama poput „unibody“-a, nekoliko različitih izvedbi karoserije i odličnog ovjesa mnogo obećava, mnogi obožavatelji stare legende nisu bili uvjereni da će to biti dostojan nasljednik.

No Land Rover je stoga pripremio reklamu povezanu s Jamesom Bondom koja pokazuje koliko je zapravo sposoban novi terenac.

Land Rover Defender imat će značajnu ulogu u novom filmu Jamesa Bonda „No time to die“ i točno taj naziv opisuje performanse koje je terenac pokazao u reklami.

Ona prikazuje ogromne skokove Defendera u kojima bi većina terenaca već posustala, a tek onda kreće u vožnju blatnjavim putevima kroz šumu i polja nevjerojatnim brzinama. Vožnja kroz rijeku i potoke prikazana je kao da je normalna svakodnevica za ovog terenca, a onda slijedi lagani šok.

Automobil radi skok preko boka, pada na krov okrećući se za 360 stupnjeva i jednostavno nakon toga samo nastavlja potjeru. Iako izvana ima nekoliko udubina i ogrebotina, čini se da to nije nikakav problem za ovog terenca. Režiseri jednostavno završavaju s izjavom „ajmo to ponoviti još jednom“.

Iako se novi terenac već sada može naručiti, prvi modeli na tržište stižu službeno u travnju, otprilike kad će biti i premijera novoga filma Jamesa Bonda. Početna cijena Defendera bit će 525.175 kuna u dizelskoj verziji 90, a benzinska verzija 110 koštat će 577.375 kuna. Do tada uživajte u reklami koju možete ispod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:54