MOTOR AUTA LUPAO

Nije mogao vjerovati: Zbog ovog malog komadića plastike potrošio gotovo 15.000 kn po servisima

U početku to nije bio problem jer su se simptomi jedva primijetili. No kako je vrijeme prolazilo, motor je počeo zvučati sve lošije

Mali komad plastike

 Reddit

Jedan vlasnik Subaru Impreze iz 2008. godine podijelio je priču na Redditu, u kojoj objašnjava kakav je pakao prošao zbog čudnog zvuka automobila, kako bi saznao da je odgovor ležao u jednostavnom uklanjanju malog komada plastike.

image

2008. Subaru Impreza WRX STI

Subaru

Naime, auto mu je počeo zvučati čudno, i dosta se tresao u leru. U početku to nije bio veliki problem jer su se simptomi jedva primijetili. No kako je vrijeme prolazilo, motor je počeo zvučati sve lošije. Zatim su se na instrumenoj ploči počele paliti lampice upozorenja. Tu situaciju nije mogao zanemariti, ali je ipak odbio posjetiti servis.

image

2008. Subaru Impreza WRX STI

Subaru

Budući da je riječ o poznavatelju automobilske tehnike koji zna kako motori funkcioniraju, u početku je probao sam identificirati i riješiti problem, no ništa nije uspjelo. Tada je odlučio da je vrijeme da posjeti stručnjaka, ali također nitko nije imao rješenje.

Nakon što nije dobio rješenje od ovlaštenih osoba, opet je probao riješiti problem sam. Budući da je motor davao znakove loše kompresije na dva cilindra, izvadio ga je van uz pomoć prijatelja. Sve su očistili, postavili nove brtve i ubacili ostali potrošni materijal, no kada je upalio automobil, opet je zvučao isto.

image

Mali komad plastike

Reddit

U tom trenutku vlasnik je odlučio odustati, no njegov otac nije. On je zamolio sina da ostavi Imprezu u garaži kako bi ga on još jednom dodatno pogledao. Pronašao je krivca - bio je to sićušni komad plastike zaboden u jedan od solenoida ventila varijabilnog vremena (VVT). Rješenje je bilo pred svima, ali su bile potrebne oči i ruke oca punog ljubavi da shvati što je pošlo po zlu.

Na koncu, vlasnik Impreze je na Reedditu pokazao za njega najskuplji komadić plastike u životu koji ga je stajao osam mjeseci vremena za otkrivanje problema i oko 2000 eura troška...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 16:32