FORMULA 1

‘Nije tajna’: Potpredsjednik Porsche Motorsporta otkrio kako razmišljaju o ulasku u F1

‘Ne možemo čekati predugo jer ako se želimo utrkivati do 2025. godine, moramo startati u određeno vrijeme’, navode iz Porschea

Formula 1

 Profimedia

‘Sve dolazi na svoje’, rekao je novoimenovani potpredsjednik Porsche Motorsporta Thomas Laudenbach. Iako još nikakva službena odluka nije donesena, postoji velika mogućnost da bi proizvođač automobila iz Stuttgarta uskoro mogao biti na startnoj liniji.

image

Formula 1

Profimedia

‘Nije tajna da razmišljamo o Formuli 1. Nije tajna da razgovaramo s FIA-om, I nije tajna da o tome, recimo, ozbiljno razmišljamo. Ali odluka još nije donesena’, kaže Laudenbach. Iako još uvijek postoji neke stvari koje se trebaju riješiti, ističe potpredsjednik Motorsporta, privlačnost Formule 1 dovoljno je snažna da privuče marku.

image

Porsche 911 RSR

Porsche Motorsport

Najveća briga Porschea je činjenica što se Formula 1 nastavlja kretati prema sve većoj elektrifikaciji. ‘Željeli bismo vidjeti više standardnih dijelova u motoru’, rekao je Laudenbach, dodajući kako bi postavljanje većeg ograničenja na budžet također povećalo vjerojatnost da se Porsche posveti sportu.

image

Formula 1

Profimedia

‘Da, mnogi faktori koje sam spomenuo prema onome što znamo, mogli bi se ostvariti. Jedno je jasno, ako se donese takva odluka, ne možemo čekati predugo jer ako se želimo utrkivati do 2025. godine, moramo startati u određeno vrijeme. Trenutno ovdje stojimo’.

image

Formula 1

Profimedia

U svakom slučaju, uz svu pažnju koju F1 dobiva u posljednje vrijeme, sport postaju sve više privlačan njemačkom proizvođaču. Uz malo sreće, obožavatelji Porschea uskoro bi mogli navijati za marku u najpoznatijem motosportu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 02:35