NOVA RS IZVEDBA

NIKAD SNAŽNIJA ŠKODA Česi pokazali prve slike nove Octavije RS od 230 KS snimljene na našem Grobniku!

Nakon pokazanog redizajna standardne Octavije s novim kontroverznim licem, iz Škode su na internet pustili fotografije novog kipućeg modela RS u obje karoserijske izvedbe
 Škoda

Prema već ustaljenom receptu, malo po malo, Škoda nam iz mjeseca u mjesec otkriva ponešto novoga iz svog auto asortimana. Tako su upravo „u promet“ puštene četiri fotografije nove RS izvedbe, dok ćemo se na fotografije unutrašnjosti morati malo strpjeti. Zato su barem poznati tehnički podaci. Dakle, najnoviji RS modeli raspolažu sa 2,0-litrenim turbo četverocilindarskim benzincem od 230 KS te 2,0-litrenim TDI motorom od 184 KS.

Deset konja više Octaviju čini ujedno i najsnažnijom dosad, dok je najveći okretni moment od 350 Nm koji je dostupan u rasponu od 1500 do 4600 okretaja ostao nepromijenjen. Brojke: nova Octavia RS do stotke sprinta za 6,7 sekundi i vozi do 250 km/h dok dizelaš kao i dosad do 100 km/h stiže za 7,9 sekundi i vozi do 232 km/h.

Pogon je izveden na prednje kotače, a snaga se prenosi putem 6-stupanjskog ručnog mjenjača ili uz doplatu uz 6-stupanjski DSG kod obje izvedbe, dok se kod dizelske izvedbe može naručiti i pogon na sve kotače isključivo uz DSG mjenjač s dvije spojke.

U odnosu na prethodni model novi je 15 mm bliži tlu, ima 30 mm širi razmak između stražnjih kotača dok su serijski naplaci aluminijski od 17 cola (uz doplatu 18 i 19 cola). Po pitanju unutrašnjosti, dominiraju crna boja i prednja sportska sjedala od tkanine ili u kombinaciji tkanine i alkantare. U ponudi će kao i dosad biti obje karoserijske izvedbe s RS amblemom, limuzina i Combi. Zanimljivost: fotografije za press materijal Česi su u tajnosti snimili na našem automotodromu Grobnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:44