SKUPA ISPRIKA

‘Nisam se želio prehladiti‘: Ott Tanak masno kažnjen jer nije nosio kapu na postolju u Estoniji

Vozač je objasnio zašto nije nosio kapu: bila potpuno natopljena šampanjcem, a temperatura je bila niska pa se bojao prehlade

Ott Tanak na postolju u Estoniji

 Profimedia

FIA je kaznila Otta Tanaka jer nije nosio kapu na postolju WRC Rallyja Estonije. Estonski vozač Hyundaija sankcioniran je zbog kršenja sportskih propisa s 4000 eura nakon što je završio na trećoj poziciji, iako je konačno ostao na kazni od 1000 eura.

Naime, prema strogim propisima, vozači moraju nositi "Pirelli" kapu kada se popnu na postolje i tijekom konferencije za novinare. Međutim, Tanak je "zaboravio" na ovo pravilo tako što nije stavio kapu dok je boravio na dodjeli nagrada na postolju u gradu Tartuu, domaćinu skupa, kao i na konferenciji za novinare.

Kazna FIA-e uslijedila je nakon što je Tanak, koji se utrkivao "kod kuće" i dosad četiri puta osvojio Rally Estoniju, ovaj put završio na trećem mjestu, ne uspijevajući držati korak s Toyotama Kalle Rovanpere i Elfyna Evansa. Tanak je završio reli treći, 1 minutu i 55.7 sekundi iza Rovanpere.

Vozač je objasnio zašto nije nosio kapu: "bila potpuno natopljena šampanjcem, a temperatura je bila niska pa se bojao das se ne prehladi", izjavio je.

Međutim, nakon sastanka u nedjelju 17. srpnja stjuardi su pokazali video snimke postolja i fotografije koje su snimljene na posljednjem postolju u Tartuu, a dokazi su jasno pokazali da Tanak nije nosio kapu ni prije ni poslije otvaranja šampanjca, tako da njegova izjava dana tijekom prvog sastanka nije bila istinita.

Osim toga, vozač je prisustvovao konferenciji za novinare nakon testiranja, također bez kape Pirelli. Organizatori su se složili kako je ovaj incident negativno utjecao na komercijalna prava WRC-a, zaključeno je u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:52