‘NEMA NA ZALIHI‘

Nissan potvrdio da je najnoviji GT-R Nismo već u potpunosti rasprodan!

Nissan je izjavio kako prestaje primati narudžbe nakon tri mjeseca, s obzirom na to da svaki planirani primjerak već ima svojeg kupca
2022 Nissan GT-R Nismo 'Special Edition'
 Nissan

Nismo izvedba GT-R-a predstavljena je ove godine u travnju, a dostupan će biti u 'standardnom' i 'Special Edition' obliku. Samo 300 primjeraka je u planu, a Nissan je izjavio kako prestaje primati narudžbe nakon tri mjeseca, s obzirom na to da svaki planirani primjerak već ima svojeg kupca.

Uz to, doznajemo kako se čak 99 posto svih kupaca odlučilo za 'Special Edition' izvedbu prije standardnog modela. Specijalna izvedba uključuje poklopac motora od karbonskih vlakana s prozirnim premazom i 20-inčne Rays aluminijske naplatke završene u crnoj nijansi s crvenim akcentima. Pola kupaca odabralo je Nismo Stealth Grey nijansu.

image
2022 Nissan GT-R Nismo 'Special Edition'
Nissan

Prisjetimo se, najnoviji GT-R Nismo koristi 3,8-litreni V6 s parom turbopunjača koji stvaraju više od 600 KS i 652 Nm okretnog momenta. Iako se ovi brojevi ne razlikuju od starijih modela R35, Nissan je objasnio kako 'Special Edition' koristi klipne prstenove, klipnjače, radilicu, zamašnjak, koljenastu remenicu i opruge ventila koje imaju veću 'toleranciju' od prethodnih.

image
2022 Nissan GT-R Nismo 'Special Edition'
Nissan

'GT-R Nismo oduvijek je bio trajna potraga za vrhunskim užitkom u vožnji. Zauzimamo holistički pristup, tražeći precizne performanse kroz pedantnu ravnotežu između komponenti motora i težine automobila, postupno razvijajući izgled GT-R-a kako bismo svojim korisnicima pružili vrhunsku ravnotežu snage, performansi i uzbuđenja', izjavio je Hiroshi Tamura, šef odjela za dijelove, prilikom predstavljanja automobila u travnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 01:43