RIJEŠILI SE KOCKICE

Nissan predstavio potpuno novu generaciju modela Note

Za razliku od originala koji vizualnim rješenjima nije izazivao previše emocija, novi japanac nudi sasvim drukčiji stil. Atraktivnija dizajnerska rješenja trebala bi privući kupce koji su aktualni model smatrali prilično bezličnim.

Napredni sustavi

Unutrašnjost je također poboljšana, što se vidi u kvalitetnijem materijalu, ali i mnogim sustavima poput Around View Monitora koji iz Infinitija premijerno ulazi u neki manji Nissanov model. Glavne odlike interijera i dalje su komfor za svih pet putnika koji neće imati teškoća sa smještanjem glave i nogu, a komfor neće biti smanjen niti na duljim relacijama.

Novi motor u ponudi

Zasad je poznato da će kupcima u Japanu biti ponuđena dva motora, novi trocilindarski 1.2 DIG-S s mehaničkim kompresorom i provjereni 1,2 litreni benzinac preuzet iz modela Micra. Novi Note za domaće japansko tržište će se proizvoditi u tvornici Kyushu, dok će europske verzije stizati s proizvodnih traka u Sunderlandu.

Početak prodaje planiran je za prvi kvartal iduće godine, a u Nissanu tvrde da će dosadašnja brojka od 940 tisuća prodanih Notea biti samo temelj za još uspješniji nastup njihova noviteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 22:47