PREMIJERA

Nissan predstavio treću generaciju Qashqaija! Nova platforma donosi niz tehnoloških poboljšanja

‘Polazište za dizajn i razvoj posve novog Qashqaija bila je podrobna analiza odnosa s kupcima tog modela u posljednjih 13 godina‘
Premijera Nissan Qashqaija

Nissan je predstavio potpuno novu, treću generaciju modela Qashqai, kojim nastoji učvrstiti svoj vodeći položaj u segmentu crossovera u Europi. Otkad je 2007. godine predstavljena prva generacija, na europskom tržištu prodano je više od tri milijuna primjeraka. Kod novog modela Nissan se držao istih načela: elegantan dizajn, poboljšana platforma i učinkoviti motor u kombinaciji s naprednom kvalitetom i voznim osobinama više klase.

image
2021 Nissan Qashqai
Nissan Hrvatska

„Polazište za dizajn i razvoj posve novog Qashqaija bila je podrobna analiza odnosa s kupcima tog modela u posljednjih 13 godina. To nam je omogućilo da razumijemo njihove potrebe i saznamo koje značajke crossovera posebno cijene u svakodnevnoj uporabi” rekao je Marco Fioravanti, potpredsjednik Odjela za planiranje proizvoda Nissana Europe.

image
2021 Nissan Qashqai
Nissan Hrvatska

Dizajn treće generacije osmišljen je u Nissanovom europskom studiju za dizajn smještenom u Londonu. I dalje izgleda kao prethodni model, iako mnogo 'mišićaviji, oštriji i moderniji'. Linije ramena su istaknutije, međuosovinski razmak je produljen a po prvi put u Nissanu, dostupni su 20-inčni alu-naplatci.

image
2021 Nissan Qashqai
Nissan Hrvatska

Na prednjem kraju smještena je veća kromirana Nissanova maska V-Motion. Sekundarna linija maske izvedena je u mat kromu, a tu su i napredna Full LED Matrix svjetla sa svjetlosnim potpisom u obliku bumeranga. Riječ je o inteligentnom sustavu osvjetljenja koji se prilagođava uvjetima na cesti, tako da ne zasljepljuje vozače iz suprotnog smjera. Treća generacija bit će dostupna u 11 boja karoserije i 5 dvobojnih kombinacija, stoga će kupci moći birati između 16 boja ukupno.

image
2021 Nissan Qashqai
Nissan Hrvatska

Unutrašnjost je ta kojom se postavljaju novi standardi u klasi. Kroz čitavu kabinu smješteno je ambijentalno svjetlo bijele boje, a posebna pozornost posvećena je ergonomiji i dizajnu prekidača i gumba visoke kvalitete. Multimedijski sustav je unaprijeđen i omogućuje integraciju s pametnim telefonima, a tu je i Wi-Fi koji omogućuje povezivanje do sedam uređaja. Potpuno digitalni 12,3-inčni zaslon visoke razlučivosti može se konfigurirati na različite načine za prikaz uputa navigacijskog sustava, multimedijskih sadržaja, stanja u prometu ili informacija o vozilu. Svim tim značajkama upravlja se s pomoću novog okretnog gumba na upravljaču.

image
2021 Nissan Qashqai
Nissan Hrvatska

10,8-inčni head-up zaslon projicira informacije navigacijskog sustava, sustava za pomoć u vožnji i informacija o samoj vožnji na vjetrobransko staklo. Home-to-Car omogućuje glasovno slanje odredišta navigacijskom sustavu, dok NissanConnect Services aplikacija omogućuje upravljanje funkcijama vozila. Osim toga, neke bitnije značajke uključuju 3D Maps & Live Traffic, My Car Finder i ProPILOT sustav za pomoć u vožnji. Sustav ProPILOT pomaže vam ubrzati i kočiti tijekom vožnje jednim trakom autoceste.

image
2021 Nissan Qashqai
Nissan Hrvatska

Treća generacija Qashqaija predstavlja prvi model u Europi koji će koristiti novu CMF-C platformu 'koja spaja najnapredniju automobilsku strukturu i tehnološku arhitekturu'. Ukupna masa karoseriji smanjena je za 60 kilograma, dok je njena krutost povećana za 41% u odnosu na odlazni model. Ova platforma omogućila je poboljšani Macphersonov ovjes na prednjem i stražnjem dijelu. Poboljšani servoupravljač nudi bolji odziv i smanjeno trenje.

image
Premijera Nissan Qashqaija

Novi Qashqai bit će dostupan s 1,3-litrenim DiG-T benzinskim motorom, s dvije razine snage – 140 KS (103 kW) i 158 KS (116 kW), u kombinaciji s 12 V blagim hibridom. Slabija inačica koristit će 6-stupanjski ručni mjenjač dok će kod snažnije opcionalan biti i Xtronic automatik. Ručni mjenjač je poboljšan i nudi brži i izravniji osjećaj prilikom mijenjanja brzina, a nova generacija Xtronica ostvaruje nižu potrošnju goriva i snažnija ubrzanja. Prednji pogon dostupan će biti u obje varijante, dok će pogon na sva četiri kotača dobiti samo izvedba od 158 KS s Xtronic automatikom.

image
Premijera Nissan Qashqaija

Od sljedeće godine novi Qashqai bit će dostupan i s motorom e-POWER, Nissanovim inovativnim i nagrađivanim motorom koji preuzima tehnologije iz električnog LEAF-a. Sustav e-POWER čine snažna baterija povezana sa 116 kW snažnim benzinskim motorom najvećeg kompresijskog omjera u klasi, generator energije, inverter i 140 kW snažan električni motor dimenzija i snage kao u ostalim Nissanovim električnim vozilima.

image
2021 Nissan Qashqai
Nissan Hrvatska

Cijena osnovnog modela u opremi Visia s 1,3-litrenim benzinskim motorom i 12V blagim hibridom od 140 KS, 6-stupanjskim ručnim mjenjačem i pogonom na prednje kotače počinje od 179.900 kuna. Preko Acenta, N-Connecta i Tekna paketa opreme cijene rastu do paketa Tekna+, s hibridnim pogonom od 158 KS uparenim s X-Tronic automatikom i pogonom na sva četiri kotača do 287.855 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:08