ELEKTRIČNI GT-R?

Nissan predstavlja viziju za novu generaciju 100 posto električnog superautomobila: Hyper Force Concept

Nissan je razvio niz jedinstvenih električnih koncepata, od kojih posljednji nosi naziv Nissan Hyper Force

Nissan Hyper Force Concept

 Nissan

Nissan je na Japanskom sajmu mobilnosti predstavio Nissan Hyper Force, posljednje pojačanje u inovativnoj kolekciji koju čini pet hibridnih koncepata. Marka je od 3. listopada svaki tjedan predstavljala po jedan električni koncept koji odgovara najraznolikijim budućim potrebama i životnim stilovima, dokazavši tako da je spremna obogatiti živote svojih kupaca inovacijama i uzbuđenjem.

image

Nissan Hyper Force Concept

Nissan

Predsjednik Nissana i glavni direktor Makoto Uchida, ovom je prilikom izjavio: „Svih pet konceptnih automobila koje smo danas predstavili simboliziraju budućnost, a njihova hrabrost da učine ono što se drugi ne usude’ jasno utjelovljuje duh marke. Unaprijedili smo inovacije za električna vozila, nadišli granice mobilnosti i približili se stvaranju održivijeg svijeta. Naša električna vozila simboliziraju budućnost stvaranja čišćeg, sigurnijeg i uključivijeg svijeta za sve, bez odricanja od težnji i snova".

image

Nissan Hyper Force Concept

Nissan

Nissan Hyper Force stvoren je za ljubitelje utrka i igrače videoigara koji žele osjetiti val adrenalina s trkaćih staza, ali koji su istovremeno ekološki osviješteni. 100% električni superautomobil vrhunskih performansi osmišljen je da pruži nenadmašan užitak, iznimnu ekološku učinkovitost i udobnost u svakodnevnoj vožnji.

Pokreće ga iznimno snažan 100 % električni motor s baterijom s potpuno čvrstim elektrolitom koja jamči optimalnu raspodjelu mase, snagu do 1000 kW te precizno i žustro ubrzanje. Snažan aerodinamični potisak, unaprijeđeni oblik Nissanova sustava pojedinačne kontrole četiriju kotača e-4ORCE i lakša konstrukcija karoserije, obogaćena iznimno čvrstim ugljičnim vlaknima, jamče bolje prianjanje u zavojima te vrhunsku upravljivost na stazama i zavojitim cestama.

image

Nissan Hyper Force Concept

Nissan

Njegova karoserija, razvijena u suradnji s trkaćim timom NISMO, iznimno je aerodinamična te stvara snažan potisak. Dvorazinska aerodinamična konstrukcija ispod prednjeg poklopca motora osigurava snažan potisak i učinkovito hlađenje. Osim toga, dvorazinski stražnji difuzor na optimalan način kontrolira protok zraka.

Koncept ima dva načina rada: R (racing) i GT (grand touring). Grafičko korisničko sučelje mijenja boju i prikaz ovisno o odabranom načinu rada te, ovisno o uvjetima vožnje, u trenu prikazuje najvažnije informacije za vozača. Grafika ovog sučelja razvijena je u suradnji s tvrtkom Polyphony Digital Inc.

image

Nissan Hyper Force Concept

Nissan

Odabirom načina rada R, putnički prostor osvjetljuje se crvenom bojom, a intuitivni kokpit koji u središte stavlja vozača pomaže mu da se usredotoči na vožnju. Armaturna ploča proteže se prema sjedalima, dodatno ističući središnji položaj vozača. Upravljač okružuju četiri zaslona koja prikazuju prianjanje guma, temperaturu, tlak, temperaturu rotora kočnice, raspodjelu snage i ostale informacije koje u trkaćim automobilima imaju neprocjenjivu važnost.

image

Nissan Hyper Force Concept

Nissan

Odabirom načina rada GT, putnički prostor osvjetljuje se plavom bojom, a zasloni oko upravljača pomiču se u međusobno vodoravan položaj kako bi pružili savršeno dojmljivo iskustvo i pojednostavili izgled sučelja multimedijskog sustava koji, za još udobniju vožnju, uključuje postavke klima-uređaja, audiosustava, ovjesa i stabilizatora. Ovjesi i stabilizatori ovog koncepta prvi u svijetu omogućuju jednostavno upravljanje putem zaslona u vožnji.

Kako bi se postigla veća udobnost na duljim putovanjima, vozačevo i suvozačevo sjedalo izrađeno je od iznimno čvrstih i lakih ugljičnih vlakana i opremljeno četiritočkovnim sigurnosnim pojasom.

image

Nissan Hyper Force Concept

Nissan

Sigurnost ima važnu ulogu u ovom konceptu. Zahvaljujući naprednom sustavu autonomne vožnje s hiper LIDAROM i brojnim senzorima, posebno ugođenima za sportsku vožnju, Hyper Force Concept pruža visoku razinu sigurnosti na javnim cestama i trkaćim stazama.

Nissan Hyper Force simoblizira promjenu paradigme u svijetu automobila visokih performansi te se okreće rastućim potrebama ekološki osviještenih kupaca. Zahvaljujući ekološkoj osviještenosti, električnim performansama i najnaprednijoj sigurnosnoj opremi, ovaj koncept utjelovljuje Nissanovu viziju 100% električnih superautomobila vrhunskih performansi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 17:05