HAKIRAJU PUMPE

Ništa lakše: Lopovi kradu gorivo na benzinskim postajama koristeći Bluetooth tehnologiju

Od prošle godine lopovi u Sjedinjenim Državama koriste tehnike hakiranja koristeći Bluetooth tehnologiju

Benzinska postaja (ilustracija)

 Željko Hajdinjak/CROPIX

Od prošle godine lopovi u Sjedinjenim Državama koriste tehnike hakiranja koristeći Bluetooth tehnologiju za krađu goriva na benzinskim postajama. Posljednji uhićeni se samo u mjesecu rujnu odvezao s preko 3000 litara goriva.

Slučajevi krađa počeli su se događati u Sjedinjenim Državama i od ožujka prošle godine već je uhićeno više od dvadeset ljudi koji su ovom metodom krali benzin i dizel, zaobilazeći njihove sigurnosne sustave, piše Business Insider.

image

Benzinska postaja (ilustracija)

Profimedia

Najnoviji slučaj dogodio se prošlog rujna, kada su vlasti uhitile pojedinca koji je koristio Bluetooth na svom mobilnom telefonu za hakiranje pumpi benzinskih postaja.

Ovom tehnikom lopov je uspio ukrasti gorivo u vrijednosti od oko 3000 dolara (2800 eura).

Dotični je upotrijebio Bluetooth tehnologiju svog pametnog telefona za hakiranje računalnog sustava koji upravlja pumpama za gorivo. Na taj je način mogao nabaviti benzin i otići ne plativši natočenu količinu.

image

Benzinska postaja (ilustracija)

Profimedia

Ova je prijevara otkrila ranjivost sigurnosnih sustava koji se koriste na benzinskim postajama u Sjedinjenim Državama, što je potaknulo vlasti i vlasnike da jačaju sigurnosne sustave kako bi se zaštitili od ove vrste prijevare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 19:31