POZIV U SERVIS

‘Nosač stražnje osovine bi vam mogao puknuti‘: Mercedes opozvao samo jedan primjerak Maybacha

Nakon interne istrage, Mercedes je otkrio da se potencijalni sigurnosni rizik ne može isključiti i odlučio je povući 11 vozila

Mercedes-Maybach S-Klasa

 Mercedes-Maybach

Negdje u SAD-u postoji Mercedes-Maybach S-Klase vrijedan 185.000 dolara (1,26 milijuna kuna), iako nije baš u voznom stanju. Tako je bar Mercedes rekao vlasniku, izdavši upozorenje da ga ne vozi jer bi loš var mogao uzrokovati puknuće nosača stražnje osovine od potisne ruke ovjesa.

image

Mercedes-Maybach S-Klasa

Mercedes-Maybach

U službenom opozivu vrlo jasno stoji: "Vozilo bi se moglo zaljuljati na cesti. Osim toga, vozilo bi moglo povući na jednu stranu u slučaju kočenja u nuždi. U tom slučaju, upravljivost vozila bila bi narušena, povećavajući rizik od sudara". Srećom, potencijalno opasna greška u proizvodnji otkrivena je prije nego što se dogodila nesreća.

image

Mercedes-Maybach S-Klasa

Mercedes-Maybach

Osim toga, još10 drugih S-Klasa, koji ne nose Maybachovu značku, također su pogođena opozivom. Naravno, ova sigurnosna obavijest ne govori ništa o primjercima koji se prodaju izvan zemlje, koji bi također mogli zahtijevati popravak.

U siječnju ove godine, kupac koji nije iz Sjedinjenih Država prijavio je buku i nestabilno iskustvo u vožnji. Zatim je u ožujku podnesena još jedna žalba na buku, opet izvan SAD-a, opet uz "nestabilno iskustvo vožnje".

image

2022. Mercedes-Benz S500

Mercedes-Benz

Nakon interne istrage, Mercedes je otkrio da se potencijalni sigurnosni rizik ne može isključiti i odlučio je povući ova vozila. Njemački proizvođač automobila obvezao se svim 11 kupaca osigurati zamjenski automobil dok je njihova S-Klasa na popravku. Kada bude tamo, tehničari će provjeravati varove podokvira na nosaču stražnje osovine i po potrebi ga zamijeniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:58