NOVI MODEL

NOVA MAZDA CX-4 Dinamični crossover još ne stiže u Europu

Mazda je danas u Pekingu službeno predstavila atraktivni CX-4
 Foto: Mazda

Premda je automobilska javnost već imala prilike vidjeti nebrojene fotografije nemaskiranog prototipnog modelom CX-4, Japanci su upravo na Peking Auto Showu predstavili novi crossover CX-4. Za novi bi se model moglo kazati kako je riječ o sportskijoj Mazdi CX-5 s obzirom na dimenzije i privlačne sportske linije s padajućom linijom krova prema stražnjem kraju.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU klikom na sliku

Motori ispod poklopca već su poznati iz ostalih Mazdinih modela. Osnovni model je 2,0-litreni SkyActiv-G benzinac od 158 KS, a snažniji je 2,5-litraš od sa 192 KS. Prema navodima na kineskim stranica, obje će verzije će biti dostupne sa pogonom na sva četiri kotača te automatskim mjenjačem.

Prema fotografijama interijera može se zaključiti kako je riječ o klasičnom Mazdinom stiliziranju, s upravljačem i komandnom pločom vrlo sličnima ostalim Mazdinim modelima. Što se tiče vanjskog izgleda, u oči upadaju uska prednja svjetla koja će, prema navodima Mazde, koristiti LED tehnologiju. I za kraj, glavni nedostatak mogla bi biti najava da je CX-4 namijenjen isključivo za kinesko tržište, no još nije isključeno da se nešto kasnije pojavi i kod nas, naravno i s dizelskim motorom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:17