premijera

Nova Opel Frontera: Poznati naziv više ne nosi robusni 4x4 terenac već zgodni obiteljski SUV

Izgledom podsjeća na druge modele iz game poput Mokke s LED svjetlima i karakterističnom Vizor maskom hladnjaka

Opel Frontera

 Opel

Prvi Opel Frontera kao istinskog 4x4 terenca njemačka marka je imala u programu od 1991. do 2004. godine, a poznato ime sada se vratilo na jednom Opel modelu. Nova Frontera je pak obiteljski SUV model koji dijeli Stellantisovu Smart Car arhitekturu (evolucija CMP/eCMP platforme) s budućim Citroenom C3 Aircross, a u ponudi će zamijeniti vremešni Opel Crossland.

image

Opel Frontera

Opel

Dakle, nekad veliki terenac, a sada manji SUV, nova Frontera se distancira od terenske prirode svog prethodnika, i više se fokusirajući na praktičnost. Izgled podsjeća na druge modele iz game poput Mokke s LED svjetlima i karakterističnom Vizor maskom hladnjaka.

image

Opel Frontera

Opel

Straga do izražaja dolazi robusnost uz zanimljiva podjeljena svjetla, a na bokovima pažnju privlači originalan dizajn stražnjih nosača krova.

U kabina nove Frontere prevladava minimalistički dizajn s fizičkim prekidačima za najvažnije funkcije, a tu je i poznata Pure panel digitalna ploča s instrumentima i infotainment zaslonom, oba od 10 inča.

image

Opel Frontera

Opel

Ima mjesta: novi model nudit će 460 litara teretnog prostora u osnovnoj konfiguraciji te 1600 litara s preklopljenom stražnjom klupom. Premda Opel nije objavio detaljne specifikacije o pogonima, gotovo sigurno će imati 1,2-litreni mild-hibridni turbo benzinski motor, nudit će se i potpuno električna verzija koja bi mogla dobiti istu mehaničku osnovu kao Citroen e-C3, odnosno motor od 113 KS s LFP baterijom od 44 kWh s dometom od 320 kilometara.

image

Opel Frontera

Opel

No, moguće je i da je Opel osigurao snažniji elektromotor od 136 ili 156 KS te bateriju većeg kapaciteta. Lansiranje je zakazano za četvrti kvartal ove godine kraj godine kad ćemo doznati i sve detalje nove Frontere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:18