AKTUALNO

NOVA OPEL INSIGNIA stigla na naše tržište, cijene kreću od 183.900 kuna za 1.6 D snage 110 KS

Druga generacija Opelove limuzine vozi se na potpuno novoj platformi te je u odnosu na prethodnika lakša za 175 kg što se itekako osjeti u vožnji
 Opel Hrvatska

Dugoočekivana druga generacija Opelove Insignije stigla je na naše tržište. Opel je tom prigodom održao domaću prezentaciju Insignije na kojoj smo se na ruti od Zagreba do Savudrije uvjerili u poboljšane vozne karakteristike u odnosu na prethodnika.

Foto: Opel Hrvatska

Naime, Insignia Grand Sport postavljena je na novu E2 platformu koja optimizira težinu (175 kg lakša od prethodne generacije) i prostor (povećan međuosovinski razmak što će najviše osjetiti putnici na stražnjoj klupi). Što se dizajna tiče, kao inspiracija dizajnerima poslužio je Opelov koncept Monza iz 2013. godine. Na prednjem dijelu u oči odmah upada druga generacija IntelliLux LED Matrix farova s 32 diodna segmenta koji imaju domet od 400 metara.

Opel Hrvatska

Ponudu benzinskih motora otvara novi benzinski motor 1.5 T snage 140 KS, a isti motor dostupan je i u verziji sa 165 KS. Uskoro će se u ponudi naći i najjači benzinac, 2.0 Turbo sa 260 KS.

Ipak, na našem tržištu će puno veći broj kupaca zanimati dizelski motori. Najprodavanija verzija na našem tržištu trebala bi biti ona opremljena motorom 1.6 D snage 136 KS za koju treba izdvojiti točno 200 tisuća kuna. Dizelaš 2.0 D sa 170 KS i opremom Inovation Plus (LED Matrix adaptivna svjetla, Alu-naplatci 18"...) stoji 249.000 kuna.

Od tehnoloških novosti osim nove platforme tu je i novi 8-stupanjski automatski mjenjač, Torque vectoring sustav te mnoštvo sigurnosnih sustava koji pomažu vozaču u vožnji. Iz Opela napominju kako nova Insignia predstavlja njihov iskorak prema premium segmentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 23:25