BRZA I PRAKTIČNA

Nova Škoda Octavia RS debitirala i sa benzincem od 245 KS te dizelašem od 200 KS!

Nudi se benzinska i dizelska verzija, a zanimljivo je da dizelaš ima i opciju pogona na sve kotače...
Octavia RS
 Škoda

Škoda je početkom ožujka predstavila novu Octaviju RS u hibridnom izdanju, a danas je došlo vrijeme za očekivane verzije sa benzinskim, odnosno dizelskim motorom.

image
Octavia RS
Škoda

Krenimo od benzinca - riječ je o izvedbi sa 2.0 TSI motorom koji broji 245 KS uz 370 Nm okretnog. Uparen je sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, a opcijski se može dobiti 7-stupanjski DSG tako da će svačije želje biti zadovoljene. Sprint do stotke pritom traje 6,7 sekundi (uz DSG), što znači da je 0,6 sekundi brži od hibridne izvedbe iste snage.

image
Octavia RS
Škoda

Vizualno izgleda kao i hibrid koji je predstavljen ranije - što znači agresivnije odbojnike, crnu masku i nove naplatke veličine 19 i 19 inča. Za bolju vidljivost brinu se Matrix LED svjetla, a sve to skupa izgleda atraktivno, posebno u crvenoj boji.

image
Octavia RS
Škoda

U unutrašnjosti nailazimo na kombinaciju kože i alkantare sa crvenim koncem, a tu je i digitalni kokpit sa posebnim RS prikazom. Volan i sjedala pritom su drugačija nego kod obične Octavije.

image
Octavia RS
Škoda

Ljubitelji dizela također će doći na svoje, pa se tako nudi 2.0 TDI snage 200 KS uz 400 Nm okretnog momenta. Spomenuta izvedba dolazi isključivo sa DSG mjenjačem, a tu je i sportski ovjes koji spušta automobil za 15 mm u odnosu na serijsku izvedbu (isti ovjes ima i benzinska RS izvedba). Zanimljivo je da dizelski RS može doći i sa pogonom na sve kotače. U takvoj će izvedbi do stotke sprintati za samo 6,8 sekundi!

image
Octavia RS
Škoda

Naravno, ne treba ni napominjati da je praktičnost ostala na najvišoj razini, pa tako prtljažnik ima 600 litara, odnosno 640 litara u karavanskom izdanju.

U komentarima nam napišite koju biste verziju vi provozali?

image
Octavia RS
Škoda
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 14:41