PONOVO U SEDLU

Nova stranica za Harley-Davidson, bez grmljavine kreću u ofenzivu s novim električnim modelom

Kultni američki proizvođač motora Harley-Davidson predstavio je električni model koji bi trebao proširiti bazu kupaca
LiveWire motocikli
 Harley-Davidson

Riječ je o novoj, potpuno električnoj marki LiveWire koja je korak prema "vođenju i definiranju tržišta“ električnih vozila, izjavio je u ponedjeljak izvršni direktor Harley-Davidsona Jochen Zeitz.

Naziv Harley-Davidson LiveWire povezan je s prvim modelom električnog motocikla kojeg je Harley-Davidson predstavio još 2019. godine na najvećem svjetskom sajmu tehnologije CES u Las Vegasu, a projektiran je u partnerstvu s japanskom elektroničkom tvrtkom Panasonic.

image
LiveWire motocikli
Harley-Davidson

Iz kompanije su najavili novu "premijeru" brenda LiveWire za 8. koji će biti pušten u prodaju na Međunarodnom moto salonu 9. srpnja kada će biti poznati svi detalji.

Osim što je već započela opća elektrifikacija kako u auto, tako sve više i u moto industriji, Harley-Davidson reagira na vrijeme s novim električnim brendom kako bi na neki način kompenzirali činjenicu da su njegovi glavni, tradicionalni kupci uglavnom pripadnici starijih generacija, piše dpa.

image
LiveWire motocikli
Harley-Davidson

Dakle, cilj je privlačenje mlađih kupaca modernim električnim motociklima, a rezultati signaliziraju da je kompanija na dobrom putu, budući da je u prvom tromjesečju gotovo učetverostručila dobit, na 259 milijuna dolara. Prihodi su im porasli 10 posto, na 1,4 milijarde dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:24