RENDER

NOVI ALFIN CROSSOVER stiže na platformi Peugeota 2008, a uz benzince i dizelaše nudit će se i u potpuno električnom izdanju?

 
 Auto Express

Alfa Romeo nakon Stelvija i nadolazećeg SUV-a Tonale predstavlja na tržište plasirati još jedan model s povišenom podnicom koji bi trebao konkurirati modelima poput Nissana Jukea, Renaulta Captura i ostataka društva u toj klasi, prenosi Auto Express. Novi Alfin crossover pritom će biti i prvi model koji će biti ponuđen s potpuno električnim pogonom! Sve je to dio prilagodbe novim trendovima na tržištu automobila gdje su SUV modeli jednostavno „must have” u portfoliju proizvoda, a elektrifikacija je također obavezna zbog smanjenja prosječne emisije CO2.

Pritom će veliku ulogu imati i nedavno potvrđeno spajanje PSA grupe sa FCA grupom. To znači da će Talijani moći posuditi dio tehnologije od Peugeota, čime će si olakšati proces elektrifikacije. Naime, znamo da PSA grupa ima novu CMP platformu koja podržava potpuno električni pogon, a koju koriste novi Peugeot 2008, 208, ali i nova Opel Corsa. Kako stvari stoje, i Alfin će crossover voziti na spomenutoj platformi te će tako biti „otvoren put” ka razvoju potpuno električne verzije. Naravno, uz benzince i dizelaše.

Auto Express

A budući da talijanski majstori uvijek velik dio pažnje pridodaju dizajnu, sigurni smo kako će novi Alfin crossover biti jedan od najatraktivnijih u ovoj iznimno popularnoj ali i kompetentnoj klasi. Auto Express je objavio i prve rendere koji prikazuju u kojem bi smjeru razvoj mogao ići. Moramo priznati da izgleda odlično, a nadamo se da će sada, kada su preduvjeti za razvoj osigurani, i samo predstavljanje uslijediti relativno brzo. Ipak, prije ovog modela na tržištu će se pojaviti Alfin veći SUV naziva Tonale čije su slike već procurile na internetu.

S nestrpljenjem čekamo datume službenih premijera i dolaska novih Alfinih aduta na tržište...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:35