FOTO, VIDEO

NOVI ATRAKTIVNI VOLVO V60 krcat je tehnologijom i dolazi s dvije hibridne verzije!

Lider u sigurnosti premijeru će imati u Ženevi. Uz benzinske i dizelske motore nudit će se i dvije hibridne verzije, a osim verzije V60 za par mjeseci će biti predstavljena verzija V60 Cross Country, kao i limuzinski S60...
 Volvo

Volvo je objavio slike i detalje novog Volva V60 koji će debitirati na Salonu u Ženevi za manje od dva tjedna. Postavljen na SPA (Scalable Product Architecture) modularnu platformu, novi V60 ističe se naprednom tehnologijom, luksuznim interijerom i naravno sigurnosnim sustavima.

Foto: Volvo

No krenimo od vanjskog dizajna. Na prednjem dijelu ističe se masivna maska i LED svjetla sa središnjom diodom koja smo već vidjeli na modelima S90, XC90 i XC60. Stražnji dio mnoge će podsjetiti na umanjenu verziju modela V90. Automobil je osim ozbiljnijeg dizajna u odnosu na prethodnika i narastao, pa je tako V60 sada dugačak 4,761 mm. Veće dimenzije najbolje će osjetiti putnici koji sada imaju više prostora, a tu je i prtljažnik od 529 litre, odnosno 841 litre kada su sjedala spuštena. Kao lider po pitanju sigurnosti švedski je proizvođač u V60 odlučio ugraditi svoje poznate sustave sigurnosti, od kojih se ističe Pilot Assist, poluautonomni sustav vožnje. Tu su i sustavi City Safety pack te Cross Traffic Alert koji olakšavaju vožnju po gradu.

New Volvo V60 interior
Volvo

Interijer je moderan i donosi značajna poboljšanja u odnosu na prethodnika. Dizajnerski je naravno gotovo isti kao i u već spomenutim modelima XC60 i V90, što je odlična stvar. Zašto mijenjati provjerenu formulu, zar ne? U središnjem dijelu tako dominira 9,3-inčni zaslon osjetljiv na dodir, a ispred vozača se nalazi digitalni kokpit.

Na početku prodaje uz poznate benzince T5 (250KS) i T6(310 KS), u ponudi će biti i dizelski D3 (150 KS) i D4 (190 KS). Zanimljivo je da će V60 biti ponuđen i s čak 2 hibridne verzije: T6 Twin Engine plug-in hybrid verzija od 340 KS kao i T8 TwinEngine plug-in hybrid koja broji 390 KS. Iako još nisu poznate cijene, poznato je da će se V60 moći nabaviti i putem programa pretplate "Care by Volvo" o kojem možete više pročitati ovdje. Osim modela V60, u Volvu su najavili i povišenu verziju V60 Cross Country, kao i naravno limuzinsku izvedbu S60 koja će biti predstavljena ovo ljeto u Južnoj Karolini. Više detalja bit će poznato nakon Ženeve gdje će V60 imati svjetsku premijeru za javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 00:37