BROJ 813

NOVI BROJ AUTO KLUBA: Otkrivamo koliko ćete od 2018. plaćati promjenu vlasništva, donosimo prvi test VW Pola

Iz sadržaja izdvajamo: testirali smo ekskluzivni Range Rover Velar, donosimo tablicu s kojom ćete moći izračunati točan iznos koji ćete od iduće godine plaćati pri prijenosu vlasništva, u okolici Zagreba pronašli smo legendarni Citroen XM
 Auto klub

Najbrži auto magazin u zemlji nakon 14 dana ponovo je na kioscima i pun je materijala za sve istinske ljubitelje autoindustrije i svega vezanog uz automobile! U ovom broju tako otkrivamo koliko ćete od 2018. godine plaćati prijenos vlasništva. Naime, početkom iduće godine ukida se dosadašnji porez na stjecanje od 5 posto kojeg zamjenjuje pristojba. Donosimo tablicu kojom možete izračunati koliko će vas točno stajati prijenos vlasništva pri kupnji rabljenog, kao i 10 konkretnih primjera izračuna.

Ivan Lacković

Usporedili smo najpovoljnije sportaše, odnosno modele kod kojih konjsku snagu plaćate manje od tisuću kuna. Povodom objave informacija da MUP nabavlja dva nova blindirana Mercedesa S600 Guard, donosimo detalje o ovim limuzinama koje nude neviđenu razinu zaštite.

Mercedes-Maybach S 600 Guard 

Mercedes-Maybach S 600 Guard
Daimler AG

Odletjeli smo u Oman gdje smo isprobali novu luksuzni krstaricu- Lexus LS500h koji će se od sljedeće godine moći naručiti i kod nas.

Lexus

Sjeli smo za upravljač novog Volva XC40, a u Grčkoj smo se vozili novu Daciju Duster koji bi trebao biti prilično zanimljiv domaćim kupcima zbog pristupačne cijene i odličnog omjera uloženo-dobiveno.

Ne manjka ni testova, pa se tako na prvom testu našao VW Polo 1.0 TSI Comfortline.

Ivan Lacković

U ovom broju čeka vas i test luksuznog SUV-a Range Rover Velara s turbodizelskim V6 motorom od 300 KS.

Ivan Lacković

Od ostalih testova izdvajamo test Citroena C3 1.2 PureTech s opremom Feel i Škode Rapid Spaceback 1.0 TSI Monte Carlo.

Na testu rabljenog ovaj put se našla Honda Civic Sedan.

Honda Civic 5v rabljeni
Marin Tomaš

Budući da je Božić sve bliže, donosimo pregled najljepših božićnih poklona za ljubitelje automobila.

Daimler AG

Tu je i reportaža s omiljenog skijališta većine Hrvata- Kronplatza.

Vratila se rubrika Legende! Tako vas u ovom broju čeka potpuno originalan primjerak Citroena XM. U okolici Zagreba provozali smo se u legendarnom i revolucionarnom modelu koji je 1990. godine proglašen Europskim automobilom godine.

Ivan Lacković

Za ljubitelje motosporta donosimo priču o Alfinom povratku u F1, kao i najavu WRC sezone u kojoj ćemo od iduće godine gledati i legendarnog Sebastiana Loeba.

The Alfa Romeo Sauber F1 car is pictured during a presentation in Arese, near Milan, Italy December 2, 2017. REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS

Uglavnom, i u ovom će se broju pronaći ponešto za svakoga. Ugodno čitanje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 03:26