PO NARUDŽBI

Novi Ferrari SP51 Spider izrađen je u jednom primjerku za nepoznatog kupca s Tajvana

Unikat imena "Ferrari SP51 Spider" izrađen je na temelju serijskog modela 812 GTS i zadržava njegove osnovne proporcije

Farrari SP51 Spider

 Farrari

Automobil s fotografija odjela Ferrarija za posebne projekte izrađen je za nepoznatog kupca s Tajvana i nosi potpis šefa dizajna marke Flavija Manzonija.

Unikat naziva "Ferrari SP51 Spider" nastao je na temelju serijskog modela 812 GTS i zadržava njegove osnovne proporcije, ali ima golemi crni prednji usisnik zraka, a dizajn je ukupno "mekših" linja s "lepršavim" detaljima, poput novih svjetala i drugačijih naplataka.

image

Farrari SP51 Spider

Farrari

Sasvim dovoljno za suptilni retro izgled unikata. Posebna metalik crvena boja Rosso Passionale razvijena samo za ovaj model i sjajno se slaže s plavom-cijelom trakom koja "presijeca" karoseriju na pola, kao podsjećanje na trkaći Ferrari 410 S iz 1955. godine.

Iako je osnova model 812 GTS, prilikom konstrukcije ovog primjerka korišteno je puno ugljičnih vlakana od kojih su neka vidljiva jer nisu lakirana.

image

Farrari SP51 Spider

Farrari

No, vjerojatno najprivlačniji element dizajna SP51 je poprečno "prečka" od karbona iza kabine za dvoje, a u Ferrariju kažu da je to stilska referenca na "targa" dizajn kakav se koristio na sportskim prototipovima Ferrarija 1960-ih.

U Ferrari također kažu da se vrhunac dizajnerskog procesa, koji je uključivao vlasnika pri svakom koraku, nalazi u interijeru gdje su implementirane dvije posebne ideje.

image

Farrari SP51 Spider

Farrari

Jedna je bio uključivanje plavo bijelih elemenata u kabinu, primijenjeno na kontrolnoj ploči i središnjem tunel, a drugi je bio korištenje Rosso Passionale boje za tkaninu sjedala od alkantare.

Kao i uvijek kod unikatnih Ferrarija se ne spominje se motor i snaga, no te komponente obično ostaju od serijskog modela.

To znači da SP51 vjerojatno pokreće standardni 6,5-litreni V12 iz modela 812 Superfast/GTS od 800 KS pri 8500/min i 718 Nm pri 7000/min.

image

Farrari SP51 Spider

Farrari

O cijeni nema ni riječi no sigurno je riječ o milijunima, bilo čega...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 07:25