OSAM CILINDARA SREĆE

Novi Land Rover Defender u najjačoj izvedbi dolazi s V8 motorom i 518 KS

U srcu zvijeri biti će 5-litreni V8 s 518 konjskih snaga i 625 Nm momenta
Land Rover Defender V8

Već neko vrijeme se šuška o razvoju novog Defendera V8 i sada se ispostavilo da je sve skupa bilo u skladu s našim očekivanjima. U srcu zvijeri bit će 5-litreni V8 s 518 konjskih snaga i 625 Nm momenta. To je dovoljno da novi model Defendera katapultira do 100 km/h za 5,2 sekunde i do maksimalne brzine od 240 km/h.

image
Land Rover Defender V8

U paru s vrhunskim motorom dolazi i 8-stupanjski automatski mjenjač i pogon na sve kotače. Land Rover se na V8 Defenderu poigrao s ovjesom gdje će se osjetiti znatna razlika u odnosu na slabije modele. Aktivni elektronski stražnji diferencijal koji je inače dostupan kao nadoplata na slabijim modelima na V8 modelu dolazi standardno.

image
Land Rover Defender V8

Land Rover V8 "Terrain Response" sustav uključuje i Dynamic program koji je ekskluzivan za ovaj model i omogućava vozaču da iskoristi dinamičniji karakter kod upravljanja i balansiranja vozila. Prema Land Roveru ovaj program vožnje daje bolji odziv papučice gasa. Što se tiče izgleda V8 model se ističe u odnosu na slabije modele s četiri ispušne cijevi, 22 inčnim kotačima i općenitim oznakama kojima se svima daje do znanja da se radi o zvijeri od automobila.

image
Land Rover Defender V8

Što se tiče boje, V8 Defender dostupan je u samo tri varijante: Karpatski sivoj, Yulong bijeloj i Santorini crnoj. Automobil bi trebao biti dostupan u dvije popularne varijante, onoj s 90 inčnim međuosovinskim razmakom i 110 inčnim međuosovinskim razmakom. Cijena još nije objavljena, ali smo sigurni da neće biti sitnica.

image
Land Rover Defender V8
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:37