SPORT

NOVI PEUGEOT 3008 DKR kreće u osvajanje relija Dakar 2017.

Peugeot će u siječnju iduće godine s novim trkaćim bolidom 3008 DKR pokušati obraniti titulu pobjednika Dakara s modelom 2008 DKR
 Peugeot

Peugeot Sport je u suradnji s dizajnerskim centrom Peugeota iz novog modela SUV modela 3008, čiji je izlazak na tržište predviđen po završetku Pariškog salona automobila, razvio novu trkaću zvijer koja je još elegantnija i učinkovitija. Sve četiri ekipe tima Peugeot Total ostale su iste, a za reli Dakar 2017. na raspolaganju će im biti ovaj sasvim novi 3008 DKR u izdanju koje je već obećavajuće impresivno i izazovno. Novi 3008 DKR nudi iznimno viđenje novog SUV-a 3008 koje naglašava njegove prepoznatljive elemente i impozantne dimenzije.

Peugeot

Trkaći automobil ostaje vjeran svom čvrstom stavu i izgledu SUV-a s crnom kabinom na širokim bokovima i kromiranim obrubom koji naglašava liniju krova. Oba su vozila s prednje i stražnje strane slična jer imaju gotovo jednaka svjetla, prednje maske i letvice s crvenim linijama. Što se tiče tehničke izvedbe, Peugeot Sport uglavnom je radio na ovjesima (amortizeri i geometrija) za još bolji rad vozila, na sustavu hlađenja i na masi vozila koja je ostala ista unatoč dodavanju nekoliko ojačanja, te osobito na ugradnji klimatizacijskog sustava koji će ekipe itekako cijeniti. Posebna pozornost posvećena je i motoru koji je najprije prilagođen kako bi bio u skladu s novom normom FIA prema kojoj na dizelskim vozilima s dva pogonska kotača promjer usisnika zraka treba smanjiti s 39 na 38 mm zbog čega se gubi otprilike 20 konjskih snaga.

Peugeot

Inženjeri su pokušali nadoknaditi taj nedostatak koliko god je moguće, a osobito su pokušali omogućiti što jednostavniju upotrebu motora pri malom broju okretaja. Također je uložen velik trud kako bi motor bio što pouzdaniji.

Peugeot

Ekipe tima Peugeot Total za 2017. ostale su iste. Stéphane Peterhansel i Jean Paul Cotteret, Carlos Sainz i Lucas Cruz, Cyril Despres i David Castera te Sébastien Loeb i Daniel Elena bit će na startnoj liniji na reliju Dakar 2017. u četiri potpuno nove jurilice Peugeot 3008 DKR. Tijekom posljednjih utrka i testnih vožnji koje su se odvijale u Španjolskoj i Maroku, ekipa je pokazala timski duh i iznimnu solidarnost. Svi su se okupili kako bi se što bolje pripremili za reli Dakar 2017. koji će zasigurno biti zahtjevan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:46