PRVE SLIKE

NOVI PEUGEOT 308 Golf eliminator sa znakom lava

U najpopularniju kompaktnu klasu Peugeot šalje potpuno novi 308

Golf, Astra, Megane, Auris, Leon, C4, i30, Cee’d… dug je popis prvih violina brojnih proizvođača koji se nude kupcima u popularnoj kompaktnoj klasi. Premda je crossover i SUV segment sve popularniji, tko je uspješniji od ostalih u ovoj klasi, na kraju godine trlja ruke. Sada Peugeot šalje potpuno novu generaciju svog kompakta 308 na tržište, a prve slike pokazuju da se radi o odvažnom, modernom i elegantnom automobilu, otprve prepoznatljivom kao Peugeot.

Zahvaljujući modularnoj platformi EMP2, novi Peugeot 308 ima kompaktne dimenzije i lakši je za 140 kg od prethodnika. Pruža jedinstven osjećaj u vožnji i ističe se kao dobar primjer, kako navode iz Peugeota, kad je riječ o emisiji CO2 (manje od 85 g/km kod jedne izvedbe modela). Kako se s novim 308 francuzi žele uvrstiti među najbolje, visoka je opća kvaliteta rezultat ambicioznog pristupa projektu. Po dimenzijama (dužina: 4,25 m, visina: 1,46 m), nudi prostranu unutrašnjosti i velik prtljažnik (470 litara ispod police).

Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama, skladnim proporcijama, smanjenoj težini i šasiji precizno prilagođenoj mehaničkim dijelovima, novi Peugeot 308 izgleda čvrsto i dinamično. Zanimljiv detalj: novi 308 ima velik i osvijetljen logo. S prednje strane dominiraju Full LED svjetla izrađena da djeluju poput nakita, a daju mu karakterističan i prepoznatljiv izgled. Sve je to u serijskoj ponudi kod modela s višim razinama opreme i predstavlja novost u kompaktnom segmentu. Stražnja LED svjetla ocrtavaju motiv lavljih kandži.

Nova platforma je rezultat najsuvremenije tehnologije što utječe na sigurnost i udobnost, sve zahvaljujući brojnim sustavima pomoći pri vožnji i znatnom smanjenju težine automobila. Smanjenje težine povoljno je utjecalo na određivanje dimenzija dijelova te, među ostalim, omogućilo smanjenje emisije CO2. Novi Peugeot 308 proizvodit će se u tvornici u Sochauxu u Francuskoj, a svjetska premijera zakazana je za salon automobila u Frankfurtu u rujnu, kada će biti poznati svi detalji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:49