PRVO OSVJEŽAVANJE

Novi Porsche Taycan dobiva novu opsežnu paletu boja, poboljšanu tehnologiju i veći domet

‘Paint to Sample Plus‘ će kupcima omogućiti potpunu slobodu, omogućivši kupcu da bira između bilo koje nijanse poznate ljudskome oku
2022 Porsche Taycan
 Porsche

Iz Stuttgarta javljaju o nadogradnjama novog Porschea Taycana, a najveće ažuriranje uključuje opsežnu paletu boja zahvaljujući opcijama 'Paint to Sample' i 'Paint to Sample Plus'.

Naime, uz 17 standardnih nijansi u kojima se nudi prvi električni Porsche, opcija 'Paint to Sample' nudi još 63 dodatnih boja, uključujući Acid Green, Riviera Blue, Rubystone Red, Moonlight Blue Metallic i Viola Metallic. Ako vam to nije dovoljno, tu je 'Paint to Sample Plus' koji će kupcima omogućiti 'gotovo potpunu slobodu', tako što će Porsche kupcu omogućiti bilo koju nijansu poznatu ljudskome oku.

image
2022 Porsche Taycan
Porsche

Unutrašnjost ostaje gotovo ista, sada uz duboku integraciju s Android Autom. Uz to, poboljšan je i glasovni asistent boljim razumijevanjem prirodnog jezika, dok će navigacijski sustav sada jasnije i brže prikazivati i izračunavati rute. Infotainment sustav sada uključuje pet opcija izbornika, umjesto tri na izlaznom modelu.

image
2022 Porsche Taycan
Porsche

Dalje s tehnologijom, Taycan sada dobiva opcionalni 'Remote Park Assist' koji će omogućiti parkiranje bez vozača za upravljačem automobila. Naime, sustav je sposoban samostalno detektirati slobodna parkirna mjesta koja zatim mjeri ultrazvučnim senzorima i kamerama. 'Ako sustav utvrdi da ima dovoljno mjesta, vozač može izaći, a zatim pritisnuti gumb u aplikaciji Porsche Connect kako bi Taycanu rekao da se sam parkira'.

image
2022 Porsche Taycan
Porsche

Konačno, najnoviji Taycan će biti i učinkovitiji, s poboljšanim dometom. Iako točne brojke nisu navedene, Porsche je primijetio da model 'ima koristi od opsežnog tehnološkog razvoja'. Primjerice, Taycan će isključiti stražnji elektromotor u zastoju te ga ponovno pokrenuti kada vozaču treba snaga.

image
2022 Porsche Taycan
Porsche

Proizvodnja najnovijeg Taycana i Taycana Crossa počinje sljedeće godine u rujnu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:10