MOTOSPORT

Novi predsjednik FIA-e uvjeren da Hamilton neće otići iz F1: Vozač se još nije javno oglasio

Ben Sulayem izabran je za novog predsjednika FIA-e prošlog mjeseca, te već planira uvesti izmjene u pravilnik F1

Max Verstappen nakon osvajanja F1 prvenstva

 Profimedia

Novoizabrani predsjednik FIA-e Mohammed Ben Sulayem uvjeren je da Lewis Hamilton neće otići iz Formule 1 nakon svog kontroverznog poraza u Abu Dhabiju prošlog mjeseca. Lewis Hamilton je propustio rekordno osmo svjetsko prvenstvo nakon što ga je pretekao Max Verstappen u posljednjem krugu Velike nagrade Abu Dhabija nakon kasnog ponovnog starta kontrolom utrke koja nije bila u skladu s propisima.

image

Mohammed Ben Sulayem

Profimedia

Mercedes je u početku protestirao zbog postupka ponovnog pokretanja i razmatrao daljnju žalbu, ali je na kraju prekinuo bilo kakvu akciju nakon što je FIA ​​objavila da će pokrenuti potpunu istragu o tome što se dogodilo u Abu Dhabiju. Hamilton se nije javno oglasio od kratkog intervjua nakon utrke u Abu Dhabiju, a od dana prije odlučivanja o naslovu nije objavio nijednu objavu na društvenim mrežama.

image

Lewis Hamilton

Profimedia

Šef Mercedesa F1 Toto Wolff rekao je da su i on i Hamilton ‘razočarani‘ događajima u Abu Dhabiju, te da se ‘veoma nada da će se Lewis nastaviti utrkivati‘. Ben Sulayem izabran je za novog predsjednika FIA-e prošlog mjeseca, te već planira uvesti izmjene u pravilnik F1 kako bi spriječio ponavljanje onoga što se dogodilo u Abu Dhabiju.

Nakon što su ga novinari uoči relija u Dakaru pitali boji li se da se Hamilton možda neće utrkivati sljedeće godine, Sulayem je rekao ‘Ne, mislim da neće odustati. Postavit ću vaše pitanje: je li Lewis izjavio da se neće utrkivati? Nije. Budući da ste vozač, sami se izjašnjavati, ne dopuštate da glasine pričaju umjesto vas‘.

image

Lewis Hamilton

Profimedia

‘Uvjeren sam da će se Lewis vratiti. Lewis je velik dio motosporta, i naravno Formule 1. Nova era može dodati njegovim pobjedama i postignućima, a tu je i Verstappen. Vrlo sam uvjeren da ćemo sljedeće godine vidjeti vrlo izazovnu sezonu Formule 1‘.

Uz to, direktor FIA-e je naglasio potrebu da FIA bude ‘proaktivna, a ne reaktivna‘ u rješavanju sportskih propisa kako bi se osiguralo da se ne ponovi ono što se dogodilo u Abu Dhabiju. ‘Proučit ću slučaj onoga što se dogodilo u Abu Dhabiju i bit će donesena odluka kako dalje bez ikakvog pritiska‘.

image

Mohammed Ben Sulayem (desno)

Profimedia

‘Moj posao i dužnost je da štitim integritet FIA-e. Rekao sam na prvoj konferenciji za novinare, ovo nije Božja knjiga. Ovo su napisali ljudi. Ljudi to mogu poboljšati i promijeniti. To je to‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:06