ELEKTRIFIKACIJA

Novi prijedlog zakona iz Missourija prebacio bi odgovornost plaćanja infrastrukture za EV na vladu

Novi prijedlog zakona o raspravi u Missouriju potencijalno bi usporio usvajanje električnih vozila jer prebacuje težinu troškova infrastrukture s poduzeća na lokalne vlast

Punionice za električna vozila (ilustracija)

 Profimedia

Članovi odbora Missourija tvrda da je zahtjev za ugradnju punjača za električna vozila kršenje njihovih sloboda. Umjesto toga, vlada želi osigurati da gradovi i županije koji zahtijevaju takvu instalaciju sami plate račun. Prijedlog zakona podupiru i interesi za fosilna goriva i Udruga trgovaca Missourija.

image

Punionice za električna vozila (ilustracija)

Profimedia

Novi prijedlog zakona o raspravi u Missouriju potencijalno bi usporio usvajanje električnih vozila jer prebacuje težinu troškova infrastrukture s poduzeća na lokalne vlasti. Republikanci tvrde da je, osim što predstavlja kršenje prava vlasnika poduzeća, jednostavno i preskupo.

image

Punionice za električna vozila (ilustracija)

Profimedia

“Kad pogledamo električna vozila, jesu li ona budućnost? Možda. Vjerojatno. Ali ne sigurno... Ali ovaj novi zeleni sporazum je dio zakona kojim se ljudi prisiljavaju na nešto što si stvarno ne mogu priuštiti", rekao je republikanski zastupnik Jim Murphy iz okruga St. Louis za NPR.

Ovo nije prvi put da je Murphy uveo sličan zakon. Prvi put je to učinio nakon što su okrug St. Louis i grad St. Louis donijeli zakon kojim se od tvrtki zahtijeva da u nekim situacijama, kao na primjer kada se šire, ugrade punjače.

image

Punionice za električna vozila (ilustracija)

Profimedia

S druge strane debate, predstavnik ekološke organizacije Sierra Club, Jack Meinzenbach, ustvrdio je da prijedlog zakona nepotrebno nameće svoja pravila. “Ne sviđa mi se činjenica da gradovima i županijama oduzimate lokalnu kontrolu”, rekao je odboru. "To je ono što vi radite godinama".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:53