SAMO ZA STAZU

Novi Radical SR3 XXR Racecar ima 1,5-litreni motor od 235 KS koji radio na biogorivo

Model samo za stazu donosi niz ažuriranja u usporedbi sa svojim prethodnikom SR3 XX-om

Radical SR3 XXR

 Radical

Radical sa sjedištem u Velikoj Britaniji predstavio je SR3 XXR, najnoviju verziju SR3 linije trkaćih automobila koji dolazi s novim motorom, malim revizijama stila i izmjenama šasije kako bi bio brži na stazi.

U usporedbi sa svojim prethodnikom Radicalom SR3 XX-om, novi SR3 XXR ima redizajniranu LED grafiku za prednja i stražnja svjetla, središnju peraju na stražnjoj strani inspiriranu LMP trkaćim automobilima, nove završne ploče stražnjeg krila, plus dodatni razdjelnik i difuzor od karbonskih vlakana.

Opcijska ‘halo struktura‘ zadržana je radi sigurnosti vozača, kao i šasija s FIA-im certifikatom.

image

Radical SR3 XXR

Radical

Unutrašnjost se nudi u konfiguracijama dvosjeda i jednosjeda s dodatnom armaturnom pločom izrađenom od karbonskih vlakana. Upravljač u stilu Formule 1 ima integrirani zaslon, prekidače i ručice za mjenjač. Kabina je potpuno izložena tako da je dodirna ploča na kontrolnoj ploči vodootporna. Ako želite zabilježiti svoje performanse na stazi, postoji opcija Data Pack koja uključuje SmartyCam video sustav s GPS-om i senzorima za bilježenje upravljanja.

image

Radical SR3 XX

Radical

SR3 XXR vozi se na novom setu laganih naplataka od lijevanog aluminija sa središnjim zaključavanjem, dimenzija 14 inča sprijeda i 15 inča straga. "Track-only" model također dobiva nove kočnice od AP Racinga s diskovima od 280 mm. Potpuno podesivi Nik-link ovjes ima poluge nejednake duljine, podesive poluge i izmjenjive roll barove. Nadalje, set Intraxovih potpuno podesivih prigušivača po narudžbi dostupan je kao opcija.

image

Radical SR3 XXR

Radical

Radicalovi novi 1,5-litreni ili 1,3-litreni četverocilindrični motori sa suhim karterom "Generation 5" donose povećanu snagu i okretni moment, dok su spremni za biogorivo. Ručno-izrađeni srednje-montirani motori proizvode do 235 KS (173 kW) što ne zvuči tako mnogo, ali zahvaljujući maloj težini vozila, to znači više od 350 KS po toni. Snaga se prenosi na stražnju osovinu preko rekalibriranog šest-stupanjskog sekvencijalnog mjenjača uz pomoć Quaife diferencijala s ograničenim proklizavanjem.

image

Radical SR3 XXR

Radical

Tvrtka nije objavila cijene za SR3 XXR, ali rabljeni primjerci prethodnog SR3 XX trenutno se prodaju po 100.000 dolara (710.000 kuna), tako da bi XXR trebao biti mnogo skuplji od toga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:56