AKTUALNO

OBJAVLJENI SVI DETALJI: Evo s kojim će se motorima i po kojoj cijeni nuditi nova Opel Corsa!

 
 Opel

Prošlo je nekoliko tjedana otkad je Opel predstavio novu Corsu, a tada su bile dostupne isključivo slike i podaci vezani uz električnu verziju, tzv. Corsu-e. Sada je njemački proizvođač koji je pod vlasništvom PSA grupe odlučio plasirati slike benzinske verzije, ali i objaviti sve detalje o dostupnim motorima za novu Corsu. Iznenađenja očekivano nema, pa tako ponudu otvara atmosferski 1,2-litreni benzinac snage 75 KS. Slijede ga turbobenzinski motori snage 100 KS uz 205 Nm okretnog momenta te 130 KS uz 230 Nm okretnog momenta.

Opel

Verzija sa 100 KS dolazi uparena sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem kao i opcijskim 8-stupanjskim automatikom. Tko odabere verziju sa 130 KS automatski odabire i spomenuti automatik, a ubrzanje do stotke u tom slučaju traje 8,7 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 188 km/h. Niti ljubitelji dizelaša neće ostati zakinuti, budući da će se nuditi i 1,5-litreni turbodizelaš snage 102 KS uz 250 Nm okretnog momenta.

Opel

Što se tiče ostalih detalja, u odnosu na prethodnu generaciju Corsa je lakša za 100 kg, a ističe se i brojnim tehnološkim rješenjima. Najveća novost su IntelliLux LED Matrix svjetla koja se pojavljuju prvi put u ovom segmentu automobila, kao i nova prednja maska. Automobil izgleda agresivnije i atraktivnije od prethodnika, a tome pridonosi i zanimljiv crni detalj na c-stupu koji daje dojam „lebdećeg krova”. Osim što je atraktivnija, nova Corsa je i duža (4.06 m) te šira od prethodne generacije što znači više mjesta za putnike, ali i veći prtljažnik (309 litara). Unutrašnjost izgleda modernije, pa se tako ispred vozača nalazi digitalni kokpit, a infotainment sustavom s potpisom PSA grupe upravlja se putem središnjeg 10-inčnog zaslona osjetljivog na dodir.

Opel

U ponudi će biti različiti paketi opreme: Edition, Elegance i GS Line. Cijene? Jasno je kako još nije moguće odrediti koliko će iznositi na našem tržištu, no njemački mediji pišu kako verzija Edition sa 75 KS kreće od 13,990 eura. Električna verzija stajat će 29,900 eura, a narudžbe kreću već početkom srpnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:47