CES LAS VEGAS

Od Walkmana do auta: Evo što je na CES-u u Las Vegasu izložio japanski Sony

Japanski tehnološki div planira stvoriti novu kompaniju pod nazivom ‘Sony Mobility‘ za ulazak na tržište električnih vozila

Sony Vision-S 02 SUV koncept

 Sony

Od novih OLED televizora do slušalica za virtualnu stvarnost, sa sigurnošću se može reći da Sony ima puno stvari koje ovaj tjedan može predstaviti u Las Vegasu na CES-u 2022. Međutim, ako čitate ovaj članak vjerojatno vas više zanima novi Vision-S 02, potpuno električni koncept koji ima oblik SUV-a.

Dok je originalni koncept imao četiri sjedala, SUV je puno praktičniji jer može primiti do sedam osoba. U suštini izgleda kao verzija visoke limuzine i dugačak je 4,9 metara, širok 1,93 metra i visok 1,65 metra, s izdašnim međuosovinskim razmakom koji se proteže na 3,03 metra. Vozi se na 20-inčnim naplatcima i težak je 2480 kilograma.

image

Sony Vision-S 02 SUV koncept

Sony

Sony Vision-S 02 dolazi s pogonom na sve kotače zahvaljujući dva elektromotora – od kojih je jedan montiran na prednjoj osovini, a drugi pokreće stražnje kotače. Svaki od njih proizvodi 268 KS (200 kW). Brojevi ubrzanja nisu objavljeni, ali sprint do 100 km/h vjerojatno traje više od 4,8 sekundi potrebnih Visionu-S 01 jer je on za 130 kilograma lakši. Dodatna težina također je negativno utjecala na maksimalnu brzinu, 180 km/h ili 60 km/h manje od limuzine.

image

Sony Vision-S 02 i Vision-S 01

Sony

Hardverske sličnosti između ova dva nadilaze elektromotore budući da oba vozila imaju potpuno istu duljinu i međuosovinski razmak, s tim da je SUV malo širi i očito viši. Oni dijele zračni ovjes, ali s izdašnijim razmakom od tla od 15,7 centimetara za noviji koncept.

image

Sony Vision-S 02 SUV koncept

Sony

Otkako je Vision-S 01 predstavljen na CES-u 2020. godine, Sony je u više navrata opovrgavao planove da se upusti u automobilsku industriju. Ovog proljeća to nije tako, jer će japanski tehnološki div stvoriti novu kompaniju pod nazivom 'Sony Mobility' kroz koju namjerava istražiti ulazak na tržište električnih vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:35