PREDSTAVLJEN REDIZAJNIRANI PASSAT

ODAZIVA SE NA "Hello Volkswagen": Uz diskretne vizualne promjene osvježeni Passat dobio naprednu tehnologiju i čišće dizelaše!

 

Volkswagen je prije službene premijere u Ženevi objavio slike i detalje osvježenog Passata. Podsjetimo, na tržištu već postoji osvježena američka verzija o kojoj smo nedavno pisali, kao i model namijenjen kineskom tržištu, dok će u europske salone doći upravo ovaj model. U skladu s očekivanjima, prevelikih promjena nema. Uz redizajniranu prednju masku tu su i "IQ" matrix LED svjetla. Stražnja svjetla dobila su 3D svjetlosni potpis, a odbojnici su također nešto drugačijeg oblika (doduše, lažni nastavci auspuha su ostali...). Kupci će moći birati i između nekoliko novih naplataka veličine od 17 do 19 cola.

Foto: VW

Više promjena ima u kabini. Ispred vozača nalazi se 11,7-inčni digitalni kokpit s još boljom rezolucijom, dok u središnjem dijelu dominira opcijski 9,2-inčni zaslon osjetljiv na dodir (u ponudi još 6,5 i 8-inčni) putem kojeg se upravlja novim infotainment sustavom MIB3. Osim preglednijeg izbornika, novi sustav podržava glasovne naredbe, a pokreću ga riječi "Hello Volkswagen"(slična stvar kao i kod Mercedesa koji se odaziva na Hey Mercedes...). Vozač tako svom limenom ljubimcu može napomenuti kako želi otići u zoološki vrt nakon čega će sustav odmah upaliti navigaciju i krenuti s navođenjem. Velika novost je i sustav "Travel Assist" poluautonomni sustav koji pomaže vozaču i po potrebi preuzima kontrolu (Drugi stupanj autonomije).

Ispod poklopca će se naći nekoliko benzinskih i dizelskih motora, ali i napredniji plug-in hibrid. Benzinsku ponudu otvara 1,5-litreni TSI snage 150 KS, a slijedi ga 2,0-litreni TSI koji dolazi u verzijama od 190 KS i 272 KS. Ljubitelji dizelaša mogu birati između 1,6-litrenog TDI motora od 120 KS, novog, čišćeg 2,0-litrenog TDI "Evo" motora od 150 KS (10g/km manji CO2 u odnosu na prethodnika) te 2,0-litrenog TDI motora od 190 KS i 240 KS.

Tu je i GTE, plug-in hibridna verzija (spoj elektro motora i 1,4-litrenog TSI benzinca) s poboljšanom baterijom pa tako automobil može na struju prevaliti 55 kilometara. Više detalja vezanih uz cijene i datum dolaska na tržište bit će poznato nakon salona u Ženevi gdje ovaj automobil ima premijeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:23