ZA RAZMAŽENE NOMADE

Odsad možete i na kraj svijeta u komforu luksuznog stana na kotačima koji stoji 7 milijuna kn!

SOD Rise 4x4 koristi litij-ionsku bateriju od 400 Ah, a na raspolaganju je i do 840 vata solarne energije

SOD Rise 4x4

 SOD

Vidjeli smo mnoštvo terenskih kampera, a vidjeli smo i neke modificirane Mercedes Unimogove. Moramo priznati da ih nismo baš viđali u kombinaciji, posebno ne s dodanim 'otmjenim stambenim prostorom'. Naime, izvana ovaj 'kamper' izgleda prilično poslovno u sivoj nijansi, ali kad zakoračite unutra, ulazite u potpuno drugi svijet impozantne "kuće" za sve terene duge 6,90 metara, široke 2,48 metara i visoke 3,90 metara.

Komplet je upotpunjen stražnjim nosačem za motocikle ili quad (500 kg nosivosti), na koji je pričvršćen i rezervni kotač.

image

SOD Rise 4x4

SOD

Kompanija odgovorna za ovaj kamper je Stone Offroad Design, sa sjedištem u Njemačkoj nedaleko Munchena. Puni naziv njihove kreacije je SOD Rise 4x4, a kao što možete zamisliti, korištenje Unimoga kao platforme znači da kompanija nije trebala dirati ništa oko mehanike. Umjesto toga, SOD se usredotočio na unutrašnjost, koja se po želji može ukloniti i koristiti bez kampera.

image

SOD Rise 4x4

SOD

Bijela, crna i siva stapaju se kako bi stvorili nešto nalik otmjenom stanu u New Yorku. Dnevni boravak na stražnjoj strani sadrži veliki kauč s malim stolićem u sredini. Tu je čak i viseći luster postavljen na podnožje kreveta koji se spušta preko kauča kako bi stvorio drugu spavaću sobu.

Potpuno opremljena kuhinja pored kauča uključuje indukcijsku peć s četiri plamenika, pećnicom i skromnim sudoperom, sve završeno u kamenu s mramornom površinom. Tu je i hladnjak-zamrzivač pune veličine nasuprot dnevnog boravka.

image

SOD Rise 4x4

SOD

Kutna vrata vode u kompletnu kupaonicu koja je jednako otmjena kao i ostatak priče. Neobičan WC postavljen je pored malog umivaonika s velikim ogledalom na zidu i tušem koji seže sa stropa. Pored kupaonice naći ćete glavnu spavaću sobu s fiksiranim krevetom.

SOD Rise 4x4 koristi litij-ionsku bateriju od 400 Ah i opremljen je s do 840 vata solarne energije. Spreman je prenositi 400 litara vode, a s grijanjem i klima uređajem može se koristiti u svako godišnje doba.

image

SOD Rise 4x4

SOD

Dostupno je nekoliko verzija SOD Rise 4 × 4: prva ima dizelski motor od 231 konjsku snagu i prodaje se za 699.900 eura, dok druga ima 400 konjskih snaga i 899.900 eura. Prve isporuke u SOD-u oćekuju u drugoj polovici 2022.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:09