AKTUALNO

ODZVONILO JURNJAVI NA NJEMAČKOM AUTOBAHNU: Evo kada bi moglo biti uvedeno ograničenje brzine na svim dionicama autoceste!

 
 REUTERS

Njemački Autobahn praktički je jedino mjesto gdje na pojedinim dionicama možete isprobati krajnje mogućnosti svojih limenih ljubimaca. Upravo zbog toga ljubitelji brze vožnje uživaju na Autobahnu, no izglada datome uskoro dolazi kraj. U Njemačkoj se naime razmatra uvođenje ograničenja brzine. Razlog? Zagađenje zraka, odnosno pokušaj smanjenja istog. Naime, nacionalno vijeće budućnosti transporta predstavilo je niz mjera za održivi razvoj među kojima je i ona koju mnogi vide problematičnom - ograničenje brzine na 130 km/h na svim dionicama autoceste! Kada bi ta mjera mogla zaživjeti? Ako njemačka vlada usvoji prijedloge (među kojima je i povećanje poreza na gorivo, povećanja nameta na dizelaše, kvote za prodaju hibrida i električara...), ona će stupiti na snagu 2023. godine, a sve s ciljem zadovoljenja standarda o emisiji štetnih ispušnih plinova u EU, piše Reuters. Ipak, nameće se pitanje kako će ovakva odluka utjecati na samu automobilsku industriju?

Pinterest

Jasno je kako velik broj vlasnika brzih i skupih modela kupuje iste upravo zbog činjenice kako će moći redovito "poklopiti gas" i isprobati krajnje mogućnosti automobila.

/ Local.de

Ipak, možda i nije sve tako crno za ljubitelje Autobahna bez ograničenja, budući da Reuters piše kako u prijedlogu stoji rečenica kako "neće svi prijedlozi biti odabrani". S obzirom na to da bi ovo rješenje izazvalo veliko nezadovoljstvo, ali i utjecalo na cijelu industriju, vjerujemo kako će se ipak dobro promisliti prije ovakve odluke. Cijeli prijedlog bit će završen u ožujku kada će biti poznato i više detalja...

IZVOR: Reuters

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 07:28