AKTUALNO

Omiljena Honda Civic u svom desetom izdanju postaje globalni model

Početkom iduće godine stiže deseta generacija kompaktne Honde koja je narasla u svim smjerovima: 13 je centimetara duža i 3 šira od sadašnje, a novost je i 1,5-litreni turbobenzinski motor
 Honda

Serijska izvedba desete generacije Honde Civic neće se u većoj mjeri razlikovati od konceptnog modela viđenog proljetos na Ženevskom salonu, ali ni od američke verzije. Civic, naime, postaje globalni model, s linijama peterovratne karoserije identičnim na svim tržištima svijeta i s vrlo malo specifičnih razlika.

Honda

Kako će točno izgledati model koji europski ljubitelji s nestrpljenjem iščekuju Honda će otkriti u listopadu na Pariškom salonu, ali u odnosu na već viđenu američku verziju očekuju se tek manje korekcije. Civic postaje i osjetno veći i poprima stil prostranog obiteljskog kompakta. Konkretno, bit će duži čak 13 centimetara, širi 3 i niži 2, pa će sa 4,4 metra dužine i 1,8 širine postati jedan od najvećih modela kompaktne klase.

Honda

Prodaja kreće početkom 2017., a jedna od najvećih novosti bit će 1,5-litreni benzinac, u atmosferskoj i turbo izvedbi, dok će poznati 1,6-litreni dizelaš imati još ravnomjernije razvijanje snage i momenta. Uz ručni mjenjač, nudit će se i automatski CVT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:37