VIDEO

Opel se potpuno okreće struji: Ulazi na kinesko tržište te do 2025. lansira Mantu-e kao cool SUV

Manta je prava ikona i inspiracija za budućnost te dolazi kao EV do kraja desetljeća
Opel Manta-e Concept

Opel otvara sljedeće poglavlje opće elektrifikacijske ofenzive: njemačka marka bogata tradicijom trenutno ne samo da proširuje gamu električnih modela, već će se od 2028. u potpunosti fokusirati na električna vozila. Opel će također ući na najveće svjetsko tržište automobila u Kini - kao potpuno električna marka. Nadalje, legendarna Opel Manta svoj će povratak proslaviti kao potpuno električni automobil.

"Od 2028. godine Opel će u Europi, našem glavnom tržištu, nuditi isključivo električne automobile", rekao je izvršni direktor Michael Lohscheller na Stellantis EV digitalnom danu 2021. godine. “To jasno pokazuje predanost Opelove marke električnoj mobilnosti. Budućnost automobilske industrije je električna - i Opel je dio toga. Na putu smo da ponovno izumimo Opel i pretvorimo se u mladu, zelenu i globalnu marku, ”dodao je Lohscheller. “ Opel mijenja lice marke, od hladnog u cool brend. Idemo prema nultoj stopi CO2 emisije u budućnosti, što je nova valuta u našoj industriji."

Uz to, sada je donesena konačna odluka o vraćanju marke Opel u Kinu. Više detalja bit će objavljeno u dogledno vrijeme. “Obećali smo da će Opel postati globalan – tako će i biti. Kina je najveće automobilsko tržište na svijetu i sigurni smo da ćemo tamo profitabilno rasti. Kineski kupci mogu se veseliti našim proizvodima i našoj emocionalnoj njemačkoj marki", rekao je Lohscheller.

Lohscheller je također najavio da će Opel ponovno oživjeti legendarnu Mantu, nakon silnih povratnih informacija koje je marka dobila prilikom predstavljanja Opel Mante GSe ElektroMOD. "Manta je prava ikona u povijesti naše marke i inspiracija za njezinu budućnost. Do sredine desetljeća uvest ćemo novu Mantu u serijsku proizvodnju. Posve električnu, naravno”, rekao je Michael Lohscheller.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2023 19:56