PREMIUM MARKE

Osiguravajuća kuća Storebrand otkrila koje marke automobila voze najagresivniji vozači

Najoprezniji vozači su vlasnici Toyote, Volva, Škode, Volkswagena i Opela
 Arhiva Cropix

Vozači BMW-a, Audija i Mercedesa su bahati, bezobrazni, divljaju, ne poštuju ostale sudionike u prometu niti prometne propise! Predrasude koje slušamo gotovo svaki dan mogu se okarakterizirati kao lupetanje koje uvijek ispliva na površinu kada vlasnik automobila navedenih njemačkih marki izazove nesreću.

Premda predrasude o sposobnostima i ponašanju vozača njemačkih premium marki nemaju nikakvo znanstveno uporište, količina sudara i incidenata u prometu vozača BMW-a, Mercedesa i Audija ipak daju temelj nagađanju.

Kako bi provjerili što sami vozači misle o navikama ostalih vozača, norveška osiguravajuća kuća Storebrand provela je istraživanje putem agencije Norstat kako bi otkrili koga smatraju opasnim, a koga najopreznijim na cesti.

Rezultati su zanimljivi, mnogi će reći i očekivani.

Najagresivniji za volanom su vozači BMW-a i to smatra više od polovice ispitanika. Uz bok Bavarcima je Audi (37 posto), a slijede Tesla (30 posto), Porsche (18 posto) i Mercedes (15 posto).

Njihova suprotnost su vozači Toyote, Volva, Škode Volkswagena i Opela.

Petter Berg iz Storebranda ovako je komentirao rezultate: - BMW i Audi su konstanta u takvim anketama. BMW se posebno ističe u našoj statistici vezano uz broj ozljeda, no više nas iznenađuje Tesla uzevši u obzir relativno mali broj njihovih modela na cesti u usporedbi s drugim markama - završio je Berg.

Vlasnici ovih marki smatraju se najagresivnijima u Norveškoj:

1. BMW 53%

2. Audi 37%

3. Tesla 30%

4. Porsche 18%

5. Mercedes 15 %

Vlasnici ovih marki automobila smatraju se najopreznijima:

1. Toyota 23 %

2. Volvo 17 %

3. Škoda 12 %

4. Volkswagen 10 %

5. Opel 8 %

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:21