STROGO OGRANIČENJE!

OSIM NOVIH MJERA PROTIV ŠIRENJA KORONAVIRUSA, u Nizozemskoj ovaj tjedan službeno uvedeno ograničenje od 100 km/h na svim autocestama!

 
 Streetgasm Instagram

Svijet pogađa pandemija koronavirusa, a mnoge države stoga uvode nove mjere kako bi pokušale spriječiti i usporiti daljnje širenje virusa. Među njima je i Nizozemska koja je od jučer uvela i rigorozne mjere prema kojima se zatvaraju škole, vrtići i fakulteti, ali i restorani te kafići. A osim spomenutih mjera, treba napomenuti kako je prije nekoliko dana u Nizozemskoj i službeno uvedeno ograničenje od 100 km/h na svim autocestama. Prije nekoliko mjeseci pisalo smo kako nizozemska vlada razmatra tu mogućnost zbog smanjenja emisije štetnih plinova, a sada je došlo i vrijeme za provedbu te mjere.

Vincent Jannink / EPA

„Sretan sam da smo uspjeli zajedno pronaći rješenje”, izjavio je tada nizozemski premijer Mark Rutte novinarima. Znamo da su fiksne kamere u Nizozemskoj “na svakom koraku” pa će se svi morati pridržavati ovog strogog ograničenja (ako ne žele da im na kućnu adresu stignu paprene kazne). Ipak, treba napomenuti kako ograničenje vrijedi između 6 sati ujutro i 19 sati popodne, dok u preostalom razdoblju, dakle tijekom večeri i noći primjenjuje ograničenje od 130 km/h...Što vi mislite, je li ovakvo ograničenje ipak prestrogo?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:16