Dizel, benzin, vodik

Ostaju nepokolebljivi: Toyota ne misli sve karte staviti na elektrificirana i električna vozila

Toyoda je rekao da će usvajanje baterijskih električnih vozila ‘trajati dulje nego što mediji žele da vjerujemo‘

Toyota bZ4X

 Toyota

Toyota neće mijenjati svoju strategiju vezanu uz elektrificirana vozila i ne vjeruje da je prodaja samo električnih vozila u budućnosti ispravan potez.

Dok su se mnogi od njezinih konkurenata obvezali prijeći na isključivo električna vozila tijekom nadolazećeg desetljeća, izvršni direktor Toyote Akio Toyoda ostaje nepokolebljiv u svom uvjerenju da je pametnija opcija potrošačima ponuditi niz opcija pogona koji uključuju EV, ali također vozila s pogonom na vodik, unutarnje izgaranje i hibride.

image

Direktor Toyote Akio Toyoda

Profimedia

U razgovoru s trgovcima na nedavnom događaju u Las Vegasu, Toyoda je rekao da će usvajanje baterijskih električnih vozila "trajati dulje nego što mediji žele da vjerujemo", dodajući da ostaje strategija proizvođača automobila da ponudi "najširi mogući" niz pogonskih sklopova.

image

Toyota hibrid

Toyota

"To je naša strategija i mi je se držimo", rekao je. Toyota je obećala potrošiti 28 milijardi dolara na uvođenje 30 električnih vozila do 2030. Iako je to manje od nekih konkurenata poput Forda, koji troši 50 milijardi dolara na električna vozila do 2026., Toyoda kaže da japanski proizvođač automobila ulaže u tehnologije baterija dva desetljeća.

“Naša ulaganja mogu se činiti manja od drugih, ali kada pogledate što je Toyota radila u posljednjih 20 godina, ukupni iznos možda neće nužno biti malen,” rekao je. "Toyota je kuća svih vrsta pogonskih sklopova. Nije u redu da proizvođač kaže: Ovo je proizvod kojeg biste trebali kupiti".

image

Toyota bZ4X

Toyota

"Moramo pogledati trenutni raspon cijena i dostupnost infrastrukture te kojim tempom će se nadograđivati", istaknuo je. “Realno govoreći, čini se da je to prilično teško postići.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 13:45