zabunio se

Ostali u čudu: Chevroletov ChatGPT bot kupcima preporučio Teslu, BMW, Ford, Toyotu...

Chevrolet koristi chatbot koji se oslanja na napredni softver poznat kao Open AI-ov ChatGPT

Chevrolet salon, ilustracija

 Alamy/Profimedia

Izvršni direktor Tesle Elon Musk već je izražavao zabrinutost zbog potencijalnih opasnosti umjetne inteligencije i njezinog utjecaja na automobilsku industriju. Sada se dogodio zanimljiv primjer gdje su Chevroletovi ChatGPT botovi kupcima preporučili vozila različitih proizvođača, uključujući Teslu, BMW, Ford, Toyotu i Rivian. U ovom slučaju, čak i Elon Musk može govoriti pozitivno o umjetnoj inteligenciji.

Naime, General Motors, proizvođač Chevroleta, koristi chatbot koji se oslanja na napredni softver poznat kao Open AI-ov ChatGPT, umjesto jednostavnijeg sustava kao što je uobičajeno kod drugih brendova.

Tako na pitanje o pouzdanosti proizvođača automobila, GM-ov ChatGPT preporučuje marke poput Lexusa, Toyote i Honde, naglašavajući njihovu visoku pouzdanost i dugoročnu izdržljivost. "Robot" je također pohvalio BMW serije 5, Mercedes-Benz E-klasu, Audi A6 i Genesis G80, preporučujući BMW serije 3 kao brz, pouzdan i ugodan za vožnju.

U situaciji gdje je trebalo odabrati između Forda Mustanga, Dodgea Challengera i Chevroleta Camara, robot je istaknuo prednosti svih, ali također pohvalio Tesla Model 3 kao jednu od najboljih opcija u kategoriji električnih vozila.

Zabavni tweet korisnika društvene mrežeX pokazuje kako je umjetna inteligencija Chevroleta preporučila Tesla Model 3 AWD kao luksuznu limuzinu s dobrim ubrzanjem i brzim punjenjem, što je iznenadilo mnoge.

Nije dugo trebalo: najznatiželjniji korisnici Reddita postavili su Chevroletovog robota na razne testove, od pitanja o pripremi omleta do uputa o uzgoju kanabisa, ili pisanja pjesme temeljene na matematičkom problemu o sazrijevanju banane.

GM je naknadno kontaktirao portal Carscoops koji je otvorio cijelu priču kako bi razjasnio situaciju, ističući važnost ljudske inteligencije i analize u kontekstu generiranih odgovora umjetne inteligencije i kako su chatbotovi rješenja trećih strana koja su neovisno preuzeli neki od njegovih zastupnika u izjavi: "Nedavni napredak u generativnoj umjetnoj inteligenciji stvara nevjerojatne mogućnosti za preispitivanje poslovnih procesa u GM-u, našim mrežama trgovaca i šire. Svakako cijenimo kako chatbotovi mogu ponuditi odgovore koji stvaraju interes kada im se daju razni poticaji, ali je i dobar podsjetnik na važnost ljudske inteligencije i analize sa sadržajem generiranim umjetnom inteligencijom".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 07:07