ULIČNA UTRKA

Ostao bez vozačke na 18 mjeseci jer je vozio 176 km/h pa uložio žalbu:‘ Vozio sam 195 km/h!‘

Vozač trenutno ima šest osuda vezanih uz vožnju, uključujući dvije za opasnu vožnju, jednu za neopreznu vožnju

Ruralna cesta na Novom Zelandu

 Profimedia

Vozač koji je uhvaćen kako na ruralnoj cesti u blizini Hastingsa na Novom Zelandu vozi skori 200 km/h kaže da mu je kazna prestroga, iako je išao brže nego što je policija zabilježila. Timothy Brooks Holden priznao je krivnju na Okružnom sudu u Napieru po jednoj optužbi. Osuđen je na 150 sati rada za opće dobro i oduzeto mu je pravo na vožnju na 18 mjeseci, piše lokalni Nz Herald.

Žalio se Visokom sudu da mu je kazna 'očigledno pretjerana'. Holden je bio voljan obavljati društveni rad, ali je rekao da bi trebao izgubiti vozačku samo na 12 mjeseci. Sudac se nije složio. Da bi stvar bila još zanimljivija, Holden je zapravo uhvaćen kako se utrkuje s drugim automobilom. Policijski radar pokazao je 176 km/h, ali Holden je Visokom sudu rekao da je 'zapravo išao 195 km/h, nadajući se da će pobijediti auto pored sebe'.

Holden trenutno ima šest osuda vezanih uz njegovu vožnju, uključujući dvije za opasnu vožnju, jednu za neopreznu vožnju koja je uzrokovala ozljede i jednu zbog trajnog gubitka trakcije, zbog čega je bio zatvoren 2006. godine. Također je nagomilao 20 prekršaja između 2002. i 2020. godine. U svojoj žalbi tvrdio je da je razdoblje diskvalifikacije vozačke dozvole pretjerano, posebno kada je u kombinaciji s radom u zajednici, 'a sudac koji je izrekao kaznu je pogriješio jer mu nije dao 25 posto popusta zbog priznanja krivnje'.

Rekao je da mu je potrebna vozačka dozvola kako bi mogao otići u Palmerston North kako bi vidio svoju djecu. Holdenova savjetnica Lisa Grant rekla je da se utrka odvijala na ravnoj, ruralnoj cesti sa samo jednom ulaznom točkom. Navela je da u tom području nije bilo nikoga osim Holdena, drugog vozača i policajca. Zbog noćnog doba vjerojatno nije bilo drugih vozila ili radnika iz okolnih voćnjaka.

Policija je ustvrdila da je razdoblje diskvalifikacije prikladno, s obzirom na ozbiljnost optužbe i Holdenovu povijest prekršaja u vožnji. Policijski službenik James Bridgman rekao je da se utrka odvijala u mraku u zimskoj noći, nije bilo ulične rasvjete, a trkači nisu mogli sa sigurnošću znati da će cesta biti prazna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:41