AKTUALNO

Osvježena Toyota Camry Hybrid na domaće tržište stiže početkom 2021. godine

Toyota je odlučila osvježiti Camry koji je uz zatezanje bora dobio i novu tehnologiju
Camry Hybrid
 Toyota

Toyota je objavila prve slike i detalje osvježenog modela Camry Hybrid koji na domaće tržište dolazi početkom iduće godine. Promjene očekivano nisu drastične, ali ih ima. Tako u Toyoti ističu kako je riječ o modelu koji osim zategnutih bora ima i unaprijeđene sigurnosne sustave.

image
Camry Hybrid
Toyota

Krenimo od samog dizajna - na prednjem dijelu nailazimo na novi odbojnik, a novi oblik usisnika za zrak daje dozu agresivnosti ovom modelu. Pogled na bok otkriva nove naplatke (dolaze u veličinama od 17 i 18 cola), dok na stražnjem dijelu nailazimo tek na novi svjetlosni potpis LED svjetala.

image
Camry Hybrid
Toyota

Model koji se vozi na Toyotinoj TNGA platformi zato donosi više novosti po pitanju tehnologije. U unutrašnjosti se tako nalazi novi središnji 9-inčni zaslon osjetljiv na dodir ( ima brži softver i brži odziv zaslona) s unaprijeđenim mogućnostima povezivanja (Apple CarPlay i Android Auto).

image
Camry Hybrid
Toyota

Camry Hybrid za 2020. je opremljen najnovijom izvedbom sustava Toyota Safety Sense - nizom tehnologija aktivne sigurnosti usmjerene na sprečavanje ili ublažavanje sudara u velikom broju prometnih situacija.

Sustavu zaštite (Pre-Collision System - PCS) je pridodano nekoliko novih funkcija. One uključuju uočavanje nadolazećih vozila, zakretanje upravljača u nuždi (EmergencySteeringAssist - ESA) i pomoć pri skretanju u križanju (IntersectionTurnAssistance). Sustav pomoći pri skretanju u križanju (IntersectionTurnAssistance) pruža upozorenje i automatsko kočenje ako vozač skrene ulijevo ili udesno ispred nadolazećeg vozila u suprotnom kolničkom traku, ili ako neki pješak prelazi cestu iz suprotnog smjera nakon skretanja.

image
Camry Hybrid
Toyota

Dodatni novi sustavi koji unapređuju pomoć vozaču i sigurnost, uključuju prilagodljivi tempomat punog raspona (FullRangeAdaptive Cruise Control - ACC), kombinaciju čitanja prometnih znakova (RoadSignAssist - RSA) s inteligentnim, prilagodljivim tempomatom (IntelligentAdaptive Cruise Control) koji omogućava jednostavnu prilagodbu brzine vožnje ograničenju brzine koju traže prometni znakovi te novu funkciju smanjenja brzine u zavoju (CurveSpeedReduction).

image
Camry Hybrid
Toyota

Što se tiče motorizacije, za pogon se brine hibridni 2,5-litarski motorom od 218 KS. Prodaja osvježenog Camryja Hybrida kod nas kreće u prvom kvartalu 2021. godine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2023 14:38