OSTAVIO GA NA CJEDILU

Otkrio veliki problem električnih auta: ‘Platio sam Mercedes 80.000 eura, a spasila me šlep služba‘

Vlasnik električnog Mercedesa našao se u problemu kada mu se probušila guma
 Eddy May/TikTok

Masovni prelazak na električna vozila ne ide glatko. U moru problema s kojima se svakodnevno suočavaju vlasnici automobila na struju - pojavio se još jedan.

Eddy May, vlasnik električnog Mercedesa EQC 400 našao se u problemu kada je na njegovom automobilu pukla guma. Nakon što je zaustavio automobil, Eddy je htio zamijeniti probušenu gumu novom.

image
Eddy May/TikTok

Ali bez uspjeha.

Njegov Mercedes naime, nema rezervnu gumu.

‘Moj auto nema rezervnu gumu jer su za nju predviđen prostor zauzele baterije‘ - rekao je May i nastavio - ‘Nemam problem s markom Mercedes, njihova usluga je prvoklasna, vučna služba stigla je odmah i dobio sam bon od 100 funti (115 eura) za taksi. Rekli su mi da će auto biti spreman sutra‘ - zaključio je vlasnik automobila.

image

Eddy May, vlasnik električnog Mercedesa

Eddy May/TikTok

Njegova priča potaknula je raspravu o tome zašto se električni, pa čak i mnogi modeli pokretani motorima s unutarnjim izgaranjem nemaju rezervnu gumu.

Tom Baker, urednik portala ChasingCars objasnio je razloge.

Većina električnih vozila ne dolazi s rezervnim gumama zbog dodatne težine i količine prostora koji guma zauzima. Budimo iskreni, nemaju je niti mnogi drugi automobili, ne samo električni.

Rezervnu gumu možete staviti u prtljažnik vašeg vozila – ali ona zauzima puno prostora i može predstavljati veliku opasnost ako je ne vežete na odgovarajući način.

Iako električni modeli Mercedesa imaju komplet pomoći za krpanje gume, u ovom slučaju gdje je guma prerezana nekoliko centimetara, pomoći nema - zaključuje Baker.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:23