OPET CURE INFORMACIJE IZ BMW-a

OTKRIVEN MJESECIMA PRIJE SLUŽBENE PREMIJERE: Ovo je novi BMW Serije 1 u najsnažnijem izdanju!

 
 BimmerFile.com

Hoće li se dogoditi da neki od novih BMW modela prvi put uistinu vidimo na službenoj premijeri? Kako stvari stoje – teško. Bavarci očito imaju velikih problema s curenjem informacija (ili, s druge strane, to sve rade namjerno kako bi dobili na pozornosti), pa tako već sada imamo prve slike nove BMW Serije 1 koje su objavljeni na stranici Bimmerfile, i to top izvedbe M135i. Bubrezi su opet narasli, a cijeli oblik automobila neke će podsjetiti na umanjeni X2.

BimmerFile.com

Vjerujemo kako već znate da će se nova Serija 1 voziti na FAAR platformi što znači da stražnji pogon ide u povijest – osnovne izvedbe imat će prednji pogon, dok će papreni M135i snagu prenositi putem xDrive pogona na sve kotače. Ispod poklopca će se nalaziti 2,0-litreni TwinPower turbobenzinac snage 306 KS uz 450 Nm okretnog momenta. Još jedna od novosti je i inovativni ARB sustav kontrole proklizavanja preuzet s električnog modela i3.

BimmerFile.com

Osim što imamo slike prednjeg i stražnjeg dijela, poznato je i kako će otprilike izgledati unutrašnjost budući da su špijunski fotografi uspjeli napraviti prilično jasne slike na kojima se vidi digitalni kokpit i novi zaslon iDrive infotainment sustava. Jasno je kako je uzor bila nova Serija 3...

Motor1.com

Nova Serija 1 službeno bi trebala biti prikazana sredinom godine, a premijera za javnost očekuje se u rujnu na salonu automobila u Frankfurtu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:28