AUKCIJA

Ova Alfa Romeo Spider ide na oglasnik! Iz Alfaholicsa tvrde kako je riječ o ‘najbržoj na svijetu‘

Ovaj Spider, koji će uskoro ići na Collecting Cars aukcijsku platformu, započeo je život kao Spider serije 2 iz 1977. godine.
Alfaholics Spider
 Alfaholics

Ako niste čuli za Alfaholics, riječ je o obiteljskoj kompaniji koja je najpoznatija po zadivljujućim restomodovima Alfinog coupea Giulie iz 1960-ih godina. No sudeći prema ovim fotografijama, obiteljski recept Alfaholics jednako dobro djeluje na malenom Spideru koji je postao poznat po filmu Dustina Hoffmana iz 1967. - The Graduate.

image
Alfaholics Spider
Alfaholics

Ovaj Spider, koji će uskoro ići na Collecting Cars aukcijsku platformu, započeo je život kao Spider serije 2 iz 1977. godine. Najočitija točka razlikovanja od ranijih Duetto automobila predstavljenih desetljeće prije toga je rezani rep Kamm.

image
Alfaholics Spider
Alfaholics

Međutim, osim ukupnog oblika tijela, većina je promijenjena. Od 2011. godine automobil je prošao kroz opsežan program nadogradnji, koji ga je pretvorio u alternativu Alfaholicsove Giulie GTA-290. Ostale modifikacija uključuju četverocilindrični Twinspark od 216 KS, uparen sa šeststupanjskim sekvencijalnim mjenjačem i diferencijalom s ograničenim proklizivanjem.

image
Alfaholics Spider
Alfaholics

Tu je i puni paket podesivog ovjesa Alfaholics GTA-R i veliki komplet kočnica. Iz Alfaholicsa tvrde kako je riječ o ‘najbržem Spideru na svijetu, i iako je moguće da bi ga snažno modificirani Spider s ludom transplantacijom motora mogao pobijediti na ravnoj liniji, možete biti poprilično sigurni da nitko neće ići brže oko kruga‘.

image
Alfaholics Spider
Alfaholics

Zaista, to je sjajan spoj starog i novog, i iako se nekome neće svidjeti izbor modernih sjedala, teško je ne voljeti biserno bijelu karoseriju. Nismo sigurni kako će se stvari odviti na aukciji, ali Alfaholics ga već oglašava na svojoj stranici bez cijene, iako je navedeno da bi repliciranje koštalo 150.000 funti (1,3 milijuna kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 08:24