CONNERYJEV DB5

Ovaj Aston je vozio originalni Bond, a sada je prodan na aukciji za čak 2,4 milijuna dolara

Neimenovani kupac je osim automobila dobio i poseban dar, u DB5 provozat će ga prava legenda, bivši F1 prvak Sir Jackie Stewart

Aston Martin DB5 Seana Conneryja

 Silverstone Auctions

Aston Martin DB5 je jedan od najpoznatijih Bondovih automobila te je uz film o tajnom agentu ušao u legendu. Automobil nije volio samo agent 007 već i najpoznatiji glumac koji ga je ikada glumio, mnogi će reći jedini originalni Bond, Sean Connery. Glumac je automobil zadržao do smrti.

image

Aston Martin DB5 Seana Conneryja

Silverstone Auctions

Conneryjev DB5 sada je prodan na aukciji u sklopu Monterey Car Weeka a postignuta je zavidna cijena od 2.425.000 dolara. Znatan dio prihoda bit će proslijeđen u Sean Connery Philanthropy Fund, organizaciju koja se bavi filantropijom.

Neimenovani kupac je osim automobila dobio i poseban dar, u njegovom novom DB5 provozat će ga prava legenda, bivši F1 prvak Sir Jackie Stewart koji je bio dugogodišnji bliski prijatelj glumca koji je preminuo prije dvije godine.

image

Aston Martin DB5 Seana Conneryja

Silverstone Auctions

Aston Martin se prvi puta pojavio u kutnom filmu Goldfinger 1964. godine, no automobil koji je prodan nije "glumio" u ni jednom filmu te tako uz njega ne dolazi ni jedan Bondovski dodatak. Radi se o modelu kojeg je Connery kupio osobno 2018. godine. Auto je bio u savršenom stanju i originalno je imao crnu boju no Connery ga je dao prebojati u srebrnu boju kakvu ima u filmu.

image

Aston Martin DB5 Seana Conneryja

Silverstone Auctions

Automobil je stajao u glumčevoj kući u Švicarskoj, a Connery ga navodno nikada nije ni vozio jer je u svojim poznim godinama izbjegavao daleka putovanja i radije boravio u svojem domu na dalekim Bahamima.

Iako je Conneryjev auto prodan za velik novac mnogo veću cijenu je postigao originalni DB5 iz Goldfingera koji je 2019. godine prodan za 6,4 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:50