AKTUALNO

Ovaj kineski električni crossover sposoban se napuniti do 80% za čak 8 minuta pri 500 kW!

Ako su brojke točne, to je gotovo jednako brzo kao i punjenje konvencionalnog automobila gorivom!
Punjenje GAC Aiona V
 GAC

Najveća zapreka većem usvajanju EV-a je čekanje potrebno da se on napuni, a nekad su za to potrebni i sati. Međutim, brzina punjenja raste, a vrijeme punjenja se smanjuje – ovaj novi automobil iz Kine navodno se može napuniti za čak 8 minuta.

image
GAC Aion V
GAC

Riječ je o električnom crossoveru za kinesko tržište, GAC Aion V, čija se premijera očekuje ovog rujna. Na demonstraciji održanoj krajem prošlog mjeseca, GAC Aion V pokazao je super brzo punjenje. Naime, nakon 80 posto napunjenosti, Aion je i dalje crpio 481 kW iz punjača, a u baterija je u 4 minute dobila 35,1 kWh.

image
Punjenje GAC Aiona V
GAC

Iako se brojevi još uvijek moraju provjeriti, 6C izvedba Aiona V također nudi NEDC domet od 1000 kilometara s jednim punjenjem. Slabija 3C izvedba nudi 500 kilometara po NEDC-u, s manjim brzinama punjenja.

image
GAC Aion S
GAC

Uz to, proizvođač ističe da čak i ako se baterija stalno puni maksimalnim kapacitetom na sobnoj temperaturu, baterija bi trebala izdržati milijun kilometara prije nego što ju je potrebno zamijeniti. ‘Ovi novi modeli superbrzog punjenja počet će se uvoditi i bit će neovisno testirani kako bi se provjerile ultra brze brzine punjenja‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:36