‘300 NA SAT‘

Ovaj McDonald‘s je rekorder s najviše auta na ‘Drive-Thru‘ u danu: Svakih 10 sekundi poslužen jedan auto!

Uistinu, ako postoji jedna stvar kojom su Amerikanci pridonijeli ovom svijetu, to je pogodnost neizlaska iz automobila po hranu

McDonald‘s ‘Drive-Thru‘

 Web Screenshot

"Drive-thru" i "fast-food" američke su posuđenice koje se često koriste u našem jeziku. Uistinu, ako postoji jedna stvar kojom su Amerikanci pridonijeli ovom svijetu, to je pogodnost neizlaska iz automobila po hranu. A McDonald‘s u Kansasu je upravo poslužio 356 automobila u jednom satu, oborivši neformalni rekord.

image

McDonald‘s ‘Drive-Thru‘

Web Screenshot

Za neupućene, "drive-thru" su 1948. izumili izumili Harry Snyder i Esther Snyder. Inovacija koja je ovo omogućila bio je Snyderov izum dvosmjernog sustava zvučnika Snyderovog vlastitog dizajna. Tek 1975. McDonald‘s je dobio svoj prvi drive-thru za krajnje specifičnu svrhu: služiti pripadnicima Fort Huachuca koji nisu smjeli izaći iz svojih automobila dok su bili na dužnosti i u uniformi.

Sada, McDonald‘s je nešto poput "drive-thru" institucije - gotovo svaki restoran ima svoj "drive-thru". Prema intervjuu iz KWCH-a, vlasnik El Dorado McDonald‘sa Bob Lane odlučio je poslužiti najviše automobila u jednom satu. "Tražili smo prijašnji rekord i saznali smo da je on iznosio 300 automobila".

image

McDonald‘s ‘Drive-Thru‘

Web Screenshot

Odatle je uslijedila bitka, plan i priprema za posluživanje što je više moguće kupaca u jednom satu. Uz pomoć lokalne zajednice i osoblja restorana uspjeli su odraditi 356 automobila u sat vremena.

Nije potpuno jasno jesu li narudžbe bile unaprijed pripremljene i jesu li ljudi dobivali naručene stvari, ili je McDonald‘s pripremio raznoliku hranu, ali postojala je razina planiranja i preciznosti koja je bila potrebna da se po jedan automobil posluži svakih 10 sekundi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 00:16