AUKCIJA

Ovaj Porsche Carrera GT pripadao je F1 prvaku Jenson Buttona, a procjenjuje se na milijun eura!

Atmosferski V10, jedan od najbolje zvučećih Porscheovih motora, na stražnje kotače šalje 612 KS i 595 Nm!
2004 Porsche Carrera GT
 Collecting Cars

Porsche Carrera GT na glasu je kao jedan od posljednjih istinskih analognih superautomobila, zbog čega na tržištima rabljenih automobila ostvaruje visoke cifre. Prošlog vikenda prodan je primjerak svjetskog prvaka Formule 1 iz 2009. godine, Jensona Buttona, za vrtoglavu cijenu od 975.000 američkih dolara (6,16 milijuna kuna).

image
2004 Porsche Carrera GT
Collecting Cars

Superautomobil je prodavan putem aukcijske web platforme 'Collecting Cars', a uz kilometražu od 5316 kilometara uključena je bila opsežna servisna dokumentacija, potvrda da je Button zaista vlasnik te neke druge zanimljive stvarčice poput originalnih guma. Prve kilometre prošao je u Monacu, nakon čega je boravio u Velikoj Britaniji, a sada je odvezen novom vlasniku u Nizozemsku.

image
2004 Porsche Carrera GT
Collecting Cars

Carrera GT završena je u 'Seal' sivoj nijansi, koju 'nosi' manje od 10 posto svih Carrera GT-a na svijetu, zbog čega je rijedak i poželjan, osim činjenice da je bivši vlasnik svjetski prvak u najpopularnijem motosportu, naravno. Iza originalnih alu naplataka s pet krakova ističe se set žutih karbonskih keramičkih kočionih čeljusti.

image
2004 Porsche Carrera GT
Collecting Cars

Unutrašnjost je također nešto što 'upada u oko' – presvučena je tamno crvenom 'Terracotta' nijansom, a savršeno se uklapa uz 'Beachwood' crvenu glavu mjenjača, koji se može pronaći u trkaćem 917 iz 70-ih godina. Sve što biste trebali imati dolazi uz automobil – originalni alat, Porscheov automobilski prekrivač i zaštitni prekrivači za krov, a poseban poklon je skulptura motora s ugraviranim Jensonovim imenom.

image
2004 Porsche Carrera GT
Collecting Cars

No vjerojatno vas najviše zanima atmosferski 5.7-litreni V10, koji vjerojatno proizvodi najbolji zvuk od svih automobila s Porscheovom značkom. Na stražnje kotače, putem ručnog mjenjača sa šest brzina, šalje se 612 KS (450 kW) i 595 Nm okretnog momenta. Na putu do maksimalne brzine od suludih 330 km/h, stotka je uhvaćena za samo 3,5 sekunde – brojke kojima neki moderni superautomobili zavide.

image
2004 Porsche Carrera GT
Collecting Cars
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. srpanj 2024 15:24